Sainz: Nehéz lesz legyőzni a Red Bullt Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Sainz: Nehéz lesz legyőzni a Red Bullt Abu Dhabiban

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint nehéz lesz legyőzni Max Verstappent és a Red Bullt a 2022-es Forma-1-es idény utolsó versenyhétvégéjén, Abu Dhabiban.
Carlos Sainz Ferrari

A pénteki nyitónapon Verstappen volt a leggyorsabb, a holland magabiztos, bő 3 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen, megelőzve George Russell Mercedesét, valamint Charles Leclerc Ferrariját. A maranellói istálló másik pilótája, Carlos Sainz az első edzésen nem ült autóba, helyette Robert Shwartzman kapott lehetőséget, a második tréningen pedig a 6. helyen zárt a spanyol.

Sainz azt mondja, sok munka vár még rá, de úgy érzi, az élmezőnyben harcolhatnak majd.

„Mozgalmas nap volt, nyilván a második edzés. Az első gyakorlás nem annyira, csak pihengettem a garázsban. De sok munkát kellett elvégezni a második tréningen, hogy ismét eltaláljuk az autó beállításait, és én is hozzászokjak a pályához, illetve a tapadáshoz.”

„Összességében sikerült jól felzárkózni, de még lesz azért tennivalónk a harmadik edzésen, illetve az időmérőn. A hétvége jelen szakaszában még némi hátrányban vagyok, de az időmérőre már rendben lesz a dolog.”

Arra a kérdésre, hogy milyen formában lehet a Ferrari a hétvége hátralévő részében, Sainz kifejtette: „Harcban lehetünk, habár úgy tűnik, a Red Bull ismét nagy formában van, és feltehetően őket kell majd legyűrni.”

„Főleg Max volt szupergyors a rövid és hosszú etapokon is. Azt gondolom, nehéz lesz legyűrni őket, de szerintem harcban leszünk a Mercedesekkel, és rendben leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!