Sainz: Nehezemre esik a jövőmön gondolkodni - F1VILÁG.HU

Sainz: Nehezemre esik a jövőmön gondolkodni

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, mivel a Ferrari idei autójával gyakorlatilag minden hétvégén esélye van arra, hogy a dobogós helyekért, adott esetben a győzelmekért csatázzon, nehezére esik a jövőn gondolkodni.
SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Florent Gooden / DPPI

Február óta tudni lehet már, hogy Sainz az idei szezon végén távozni kényszerül a Ferraritól, az olasz istálló ugyanis Lewis Hamiltont szerződtette a helyére, aki így 2025-től Charles Leclerc csapattársa lehet a Forma-1-ben. Hogy Sainz hol folytatja, azt egyelőre nem tudni, bár egyre fogynak a lehetőségei: bár korábban a Mercedesszel és a Red Bull-lal is tárgyalt, valószínűleg vagy a Williamsnél, vagy a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló Saubernél folytatja jövőre.

Sainz remek formában indította a 2024-es szezont, Ausztráliában nyerni is tudott — két héttel azt követően, hogy vakbélgyulladás miatt meg kellett operálni. A spanyol pilóta Kanadában elárulta, elégedett az évad elején nyújtott formájával, és persze nagy segítség az, hogy a Ferrari idén a tavalyinál jóval ütőképesebb autóval rendelkezik.

„Azt gondolom, jól kezdtük a szezont, mindig ott voltunk a top 5-ben, szereztem egy győzelmet is, ami nagyon különleges volt, és összejöttek dobogós eredmények is” — mondta a spanyol versenyző az F1 TV-nek. „Szeretném megtartani ezt a lendületet.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a szezon elején mutatott következetesség kulcsa, Sainz így felelt: „Mindenekelőtt az, hogy jobb autónk van, mint tavaly. Ez a legfontosabb a Forma-1-ben. Különösen vasárnaponként van erősebb autónk. Ez a sportág a marginális nyereségekről szól, nekem pedig sikerült marginális előrelépéseket tennem, mint ahogy a csapatnak is minden téren.”

Sainz kifejtette, az nagyon jó érzés, hogy tudja, minden hétvégének úgy vághat neki, hogy esélye lesz a dobogóra, vagy akár a győzelemre is.

„Remek érzés! Pontosan ez az, amit mindig is szerettem volna a Forma-1-ben: hogy legyen egy autóm, amellyel a dobogókért és a győzelmekért csatázhatok. A Red Bull dominált a miami hétvégéig, azóta egy kicsit szorosabb lett a dolog, habár még mindig ők a favoritok minden hétvége előtt, a McLarennek és nekünk pedig van egy győzelemre esélyes autónk. Meglátjuk, hogy egy szokványosabb pályán miképp teljesítünk.”

Sainz a hétvégén tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint már döntést hozott arról, hol folytatja. A rutinos versenyző bevallotta, valójában nehezére esik az, hogy a jövőjén gondolkodjon.

„Ha nagyon őszinte akarok lenni, valójában küszködök azzal, hogy a jövőmön gondolkodjak, amikor minden versenyen esélyem van a győzelemre” — mondta a spanyol. „Pont az ellentéte annak, amit az emberek gondolnak, egyszerűen nem tudok a jövőn agyalni, nem tudok sok mindenben dönteni, mert arra fókuszálok, ami most van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!