Friss hírek

Sainz: Nem a Perez-Sainz csatáról szól majd a verseny

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője szerint a Red Bull megnyerheti a vasárnapi Belga Nagydíjat – és a spanyol versenyző nem a mögüle rajtoló Sergio Perezre, hanem a 15. helyről induló Verstappenre gondolt.

Sainz megörökölte a pole pozíciót Verstappentől, miután a holland pilótát motorcsere miatt a 15. helyre sorolják hátra a vasárnapi versenyen. A Ferrari versenyzője mellől a másik Red Bull-pilóta, Perez indulhat majd, azonban Sainz úgy gondolja, nem az ő csatájukról fog szólni a verseny

„Nem teljesen, nem – különösen Max tempójával” – válaszolta a kérdésre Sainz. 

Hirdetés
 

„Úgy gondolom, amint lesz egy biztonsági autós fázis, ami segíthet neki felzárkózni, vagy csak a tempója, ami van neki, és ha ezt lefordítjuk 44 körre…” – elmélkedett a spanyol, aki szerint a Red Bull olyan tempófölényben van velük szemben, amivel nehéz lesz megküzdeniük vasárnap. 

Vissza tud jönni az élre, és láttuk már tőle ezt korábban. Nyilván az első és a második etapban Checóval és a Mercedesszel fogok csatázni, ha meglesz a versenytempójuk” – folytatta. 

Megpróbálunk majd elhúzni természetesen, de nem becsülném le a két srácot, hogy hátulról ne tudnának előretörni” – utalt Sainz Verstappenre és csapattársára, Charles Leclerc-re, aki pedig a 16. rajtpozícióból indulhat majd. 

A kérdésre, hogy véleménye szerint akkor Verstappen esélyes-e a vasárnapi győzelemre, Sainz így válaszolt: „Igen, úgy gondolom, hogy igen. Ha én teljesítettem volna ilyen kört szombaton, mint ő, akkor én is magabiztos lennék, hogy… Amint történik valami elöl, vagy lesz egy biztonsági autó, akkor meg tudja csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Nem a Perez-Sainz csatáról szól majd a verseny
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!