Friss hírek

Sainz: Nem akarok az új „Barrichello” lenni

Nem akar az új „Barrichello” lenni a Ferrari Forma-1-es csapatánál Carlos Sainz. A spanyol pilóta világbajnoki címig szeretné vezetni az olasz istállót, és reméli, 2022-től már a győzelemért harcolhatnak.

Rubens Barrichello 2000 és 2005 között volt a Ferrari versenyzője, ezen időszak alatt csapattársa, Michael Schumacher öt világbajnoki címet nyert, a brazilnak pedig jobbára a vízhordó szerep jutott.

Sainz idén szerződött a Ferrari csapatához, ahol Charles Leclerc csapattársaként kell bizonyítania. A csapatváltás ellenére a spanyol meglepően jól kezdett, néhány pont választja csak el a monacóitól.

A Ferrari versenyzője azt mondja, ő nem akar másodhegedűs lenni, világbajnoki címhez akarja segíteni a Ferrarit.

„Hogy örömmel lennék-e Barrichello? Nem, egyértelműen nem” – mondta Sainz a spanyol médiának a minap. „Egy napon világbajnok szeretnék lenni.”

„Ezért nyüstölöm magam minden egyes nap. Az idő majd megmondja, hogy eljutok-e odáig, vagy sem.”

„Charles nyilván jobban tudja nálam, hogyan kell vezetni ezt az autót, hiszen 3 éve van már a Ferrarinál. Való igaz, hogy én próbálom egy kicsit másolni az ő vezetési stílusát. Egyszerűen el akarok sajátítani mindent, amit tud az autóról.”

Jövőre jelentősen átalakulnak a Forma-1 szabályai, Sainz pedig azt reméli, a Ferrari jól felkészül az új generációs autók érkezésére.

„Nagyon remélem, hogy jól felkészültünk a változásra. Már január óta dolgozunk a 2022-es autó – a szimulátorban eltöltött idő 90 százalékában is ezzel foglalkoztunk” – fogalmazott a spanyol pilóta.

„A többiekről fogalmam sincs, de minden követ megmozgatunk, hogy jövőre újra a győzelemért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!