Sainz nem akarta megnézni a Zhou balesetéről készült felvételeket - F1VILÁG.HU

Sainz nem akarta megnézni a Zhou balesetéről készült felvételeket

HIRDETÉS
A vasárnapi verseny újraindítása előtt szándékosan nem nézte meg a Guanyu Zhou balesetéről készült felvételeket Carlos Sainz, a leintést követően viszont hihetetlennek tartotta, hogy a kínai pilóta sértetlenül úszta meg a nem mindennapi ütközést.
GP GRAN BRETAGNA F1/2022 - DOMENICA 03/07/2022  Carlos Sainz
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Az Alfa Romeo pilótája George Russell-lel akaszkodott össze a vasárnapi Brit Nagydíj rajtjánál, autója a levegőbe emelkedett, majd fejtetőre állt, és nagy sebességgel csúszott a bukótérbe, ahol a gumifal és a törmelékfogó kerítés között landolt.

A mentőcsapatok pillanatokkal később már a helyszínen voltak, de beletelt egy kis időbe, mire Zhou-t ki tudták szedni a rommá tört autóból. A kínai pilóta végül sértetlenül úszta meg a horrorisztikus bukást.

A versenyt megnyerő Carlos Sainz a leintés után arról beszélt, direkt nem nézte meg az ütközésről készült felvételeket a futam újraindítása előtt, hogy a lehető leghiggadtabban várhassa a folytatást.

„Én úgy döntöttem, nem nézem meg a balesetet. Amikor belengették a piros zászlót, tudtam, hogy valami komoly ütközés történt. De nem néztem meg a képernyőket” – magyarázta a spanyol pilóta. „Nyilván hihetetlenül boldog voltam, hogy Zhou komoly problémák nélkül szállt ki az autóból, de amikor a dobogós ceremónia előtt láttam a történteket, valósággal sokkolt. Hihetetlen baleset volt, és az is hihetetlen, hogy így megúszta.”

Sainz azt mondja, bár a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) bizonyos ügyekben sok kritika ér, az nem kétséges, hogy a biztonság tekintetében elképesztően jó munkát végeznek.

„Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ennyivel meg lehet úszni egy ilyet. Olykor kritizáljuk az FIA-t, de az ilyen helyzetekben el kell ismerni, hogy mennyire segítenek bennünket. És ha megnézzük az F2-es balesetet is, azt, hogy mi történt a ’Halóval’, jó eséllyel két életet mentettek meg. Szóval el kell ismernünk azt a fantasztikus munkát, amit a biztonság érdekében végeznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!