Friss hírek

Sainz nem az eredmények miatt sajnálja nagyon két kiesését

Nem haragszik Daniel Ricciardóra a Ferrari Forma-1-es versenyzője, Carlos Sainz, amiért az ausztrál versenyző tönkretette imolai versenyét. A spanyol pilóta azt mondja, versenytársa bocsánatot kért tőle és csapatától.

Ricciardo és Sainz a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíj első körében ütköztek össze: a Ferrari pilótája a sóderágyban végezte, Ricciardo azonban folytatni tudta a versenyt, ám végül pont nélkül, a 18. pozícióban zárt. A McLaren pilótája rögtön a futam után vállalta a felelősséget az ütközésért, Sainz pedig elárulta, az ausztrál bocsánatkérését a Ferrari szerelői is jó érzésekkel fogadták.

„Sokat elmond Danielről, mint sportolóról és sportemberről, hogy rögtön a verseny után, ami keményen alakult számára, az első dolga az volt, hogy bejött a Ferrari garázsába és bocsánatot kért tőlem” – mondta a spanyol. „Az összes szerelő ott volt, és mindannyian megköszöntük neki a gesztust. Ezért sem haragszom Danielre a történtek miatt.”

Hirdetés
 

„Bárkivel előfordulhatott volna. De sajnos velem esett meg – a melbourne-i balesetem után. Ez van. Sok misztikum nincs ebben az incidensben. Azt gondolom, ha láttátok a belső kamerás felvételeket, teljesen egyértelmű, hogy mi történt.”

Sainz sorozatban második versenyén nem tudott pontot szerezni: Ausztráliában önhibájából esett ki, elmondása szerint azonban nem a rossz eredmény fáj neki leginkább, hanem az, hogy nagyon kevés időt tudott a versenyautóban tölteni.

„Két teljesen más incidens történt teljesen ugyanolyan végkifejlettel, ami azt jelenti, hogy egyetlen kört sem tettem meg a 60 körös versenyen. Pedig számomra ez nagyon hasznos lett volna. Szóval ami azt illeti, az eredmény nem is fáj annyira. Nagyon balszerencsés az, hogy ennyi pályaidőt, ilyen sok kört elveszítettem az autóval a legutóbbi két versenyen, ahol nem tudtam versenyezni.”

„Az a kemény benne, hogy egymás után történtek. Egy szezon során mindig van olyan futam, ahol az ember hibázik, és van olyan is, amikor kiütik. Sajnos ezek az én esetemben egymás után történtek. Ezért is fáj jobban, ezért nehezebb. De remélhetőleg letudtuk őket így a szezon elején, és most már az év hátralévő részére fókuszálhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!