Sainz nem csalódott a büntetés miatt, átrágná magát a mezőnyön vasárnap - F1VILÁG.HU

Sainz nem csalódott a büntetés miatt, átrágná magát a mezőnyön vasárnap

HIRDETÉS
Nem igazán érzi rosszul magát Carlos Sainz amiatt, hogy csak az utolsó helyről vághat neki a Forma-1-es Török Nagydíjnak vasárnap. A spanyol Ferrarijában motort cseréltek, ő pedig izgatottan várja már, hogy átrágja magát a mezőnyön vasárnap.
FERRARI F1 GP TURCHIA - GIOVEDI 07/10/2021 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz autójába az idei negyedik erőforrást építette be a Ferrari, ami automatikusan rajtbüntetést jelent számára Isztambulban. Az új erőforrás viszont papíron jobb a korábbinál, a rutinos pilóta ugyanis megkapja a Scuderia vadonatúj hibrid rendszerét, melyet a csapattárs, Charles Leclerc már Szocsiban használhatott.

A Ferrari versenyzője azt mondja, egyáltalán nem érzi csalódottnak magát a rajtbüntetés miatt, hiszen a jó cél érdekében kap új motort erre a hétvégére.

„Igazából nem olyan rossz érzés. Ha az ember egy új erőforrással vág neki a hétvégének, az remélhetőleg hoz neki némi teljesítményt és némi fejlesztést a csapatnak, szóval nem lehetek csalódott emiatt” – mondta a spanyol versenyző.

„Nyilván megfizeti az ember az árát azzal, hogy az utolsó helyről rajtol, de elég jó eredményeket értem már el az utolsó helyről indulva, átrágtam magam a mezőnyön néhányszor az elmúlt években, szóval izgatottan várom.”

„Ilyenkor ugyanis főleg a versenyre való felkészülésre fókuszálunk, próbálunk megbizonyosodni arról, hogy az autó jól be van állítva a különféle keverékekre és körülményekre, melyekkel szembesülhetünk a futamon.”

„Szóval izgalmasnak találom, hogy nincs vesztenivalónk. Úgy vágunk neki a hétvégének, hogy még többet kockáztathatunk.”

Sainz az Orosz Nagydíjon remek teljesítményt nyújtott: a 2. helyről rajtolt, és egy ideig vezetett is a versenyen. Végül a 3. helyen intette le őt a kockás zászló, elmondása szerint pedig örül annak, hogy bizonyítani tudta, milyen előrelépést tett az évad második felében.

„Fontos volt a jó eredmény. Az év második felében az első három futam jól ment, de semmi különös, és számítottam némi előrelépésre. És ez a dobogós eredmény megerősítette azt a fejlődést, amit elértem az autóval úgy annak megértését, mint a teljesítményt tekintve.”

„Jó hétvégénk volt Szocsiban. Az időmérőn sikerült jó kört futni, amikor igazán számított, remekül sikerült a rajt is, és vezettem a versenyt. Jól eltaláltuk a stratégiát és a gumikezelést, így végül összejött a 3. hely. Szóval összességében egy remekül kivitelezett hétvége volt, ami miatt jó formában várhatom az idény utolsó harmadát.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!