Friss hírek

Sainz nem csalódott, azt ígéri, támadni fog a versenyen

Az utolsó gyorskörök előtt még ő volt az élen az időmérőn, Carlos Sainz azonban végül csak a 4. rajthelyet szerezte meg a Forma-1-es Azeri Nagydíjon. A Ferrari spanyolja viszont nem csalódott, azt ígéri, támadni fog vasárnap.

A bakui időmérő igazán izgalmas küzdelmet hozott a Ferrari és a Red Bull pilótái között, a Q3-ban megfutott első gyorskörök után pedig Carlos Sainz állt az élen. A rutinos versenyző utolsó nekifutásra megpróbált kockáztatni egy kicsit, hiszen tudta, a többiek is gyorsulni fognak, ám végül hibázott, így csapattársa, a pole-t megszerző Charles Leclerc, valamint a két Red Bull is elé tudott kerülni.

Sainz ugyanakkor azt mondja, nem érzi csalódottnak magát, mivel remek autóval rendelkezik, és mindent megtesz azért, hogy a vasárnapi versenyen dobogóra álljon.

„A végeredmény ellenére igazán pozitív napom volt” – mondta a Ferrari spanyolja. „Jobban éreztem magam az autóban, kényelmesebben, amikor a határokat feszegettem.”

„Szépen fejlődtünk az időmérős szakaszok során, és az utolsó etap előtt hirtelen az élen találtam magam. Rendkívül szoros volt a küzdelem az élen, és tudtam, hogy be kell vállalnom azt a kis extra kockázatot utolsó nekifutásra. Néha ez beválik, máskor – mint most – pedig lemaradsz a jobb eredményről.”

„Más pályákkal ellentétben itt nem olyan kritikus a rajtpozíció, és bármi megtörténhet. Megpróbálunk támadni és pozíciókat nyerni a verseny során, hogy erős eredménnyel zárjunk. A csapat nagyszerű autót adott alánk ismét, szóval gratulálok mindenkinek, és persze Charles-nak is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!