Sainz: Nem engedi el a fiamat a Red Bull - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem engedi el a fiamat a Red Bull

HIRDETÉS

A jelenleg a Toro Rossónál versenyző Carlos Sainz Jr. édesapja megerősítette, a Red Bull megakadályozta, hogy az ifjú spanyol egy másik csapatnál versenyezzen 2017-ben.


A jelenleg a Toro Rossónál versenyző Carlos Sainz Jr. édesapja megerősítette, a Red Bull megakadályozta, hogy az ifjú spanyol egy másik csapatnál versenyezzen 2017-ben.

Sainz szolgálatai iránt élénken érdeklődött a Renault, a Red Bull azonban nem akarta elengedni az ifjú spanyolt, hiszen fontos volna, hogy 2017-ben, az új szabályok érkezésekor tapasztalatával segítse a Toro Rosso csapatát.

„Nagyon közel állt ahhoz, hogy távozzon a Toro Rossótól, mert nagyon érdekes ajánlatot kapott, mely őt is kifejezetten érdekelte, főleg egy 3 éves szerződés keretében” – mondta a többszörös ralivilágbajnok Carlos Sainz, az ifjú Sainz édesapja.

„A Red Bull viszont nem engedte el őt, még 1 évre meg akarták tartani. A következő idény igencsak jó lehet a Red Bullnak, és szerették volna, ha van egy elérhető versenyzőjük arra az esetre, ha valami történik – és Carlost preferálják.”

„Egyik oldalról tehát ez remek hír, másfelől viszont nem.”

„De remélhetőleg a jövőben meg tud tenni egy olyan lépést, hogy egy versenyképesebb csapatnál folytatja, és a mezőny elülső részében csatázhat. A jövő év lehet az utolsó, hogy Carlos a Toro Rossónál versenyez. Az lenne a normális dolog, mert még senki nem versenyzett a Toro Rossónál sorozatban 4 évig.”

„Ha az ember a Renault-hoz csatlakozhat, az egy fontos lépés, de remélhetőleg a jövőben is történik majd valami hasonló.”

Sainz hozzátette, az sem kizárt, hogy fia kénytelen lesz kiválni a Red Bull kötelékéből, ha egy versenyképesebb csapatnál akarja folytatni pályafutását.

„A Red Bullnak vannak fiataljai a következő 3 évre, szóval a jövőre nézve elég nehéz a helyzet. Hacsak egyikük nem rág be és nem távozik, nehéz lesz bekerülni a Red Bullhoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!