Sainz: Nem hiszek el semmit a Mercedesről! - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem hiszek el semmit a Mercedesről!

A Ferrari újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz fenntartásokkal kezeli a Mercedes előszezoni gyengélkedését. A spanyol azt mondja, semmit sem hisz el abból, amit Bahreinben látott, azt viszont elismeri, ő még nincs csúcsformában.

Az előszezoni tesztek jól alakultak a Ferrari számára, hiszen úgy a versenyzők, mint a csapatvezetés elégedetten nyilatkozott az SF21-es versenyautóval kapcsolatban.

A világbajnoki címvédő Mercedes viszont szemmel láthatóan szenvedett, Sainz viszont azt mondja, igyekszik nem elhinni azt, amit Bahreinben látott, hiszen tudja, a német istálló képes lesz összekapni magát az idénykezdetre.

 

„Nem hiszek el semmit a Mercedesről, vagy arról, amit más csapatoktól láttam” – idézi a spanyol versenyző szavait a Mundo Deportivo című lap.

Saját autójával kapcsolatban Sainz azt mondja, egyelőre kénytelen a csapattárs, Charles Leclerc által elmondottakra támaszkodni, hiszen ő nem tudja, milyen volt vezetni a csapat tavalyi autóját.

„Elméletben az autóknak lassabbnak kell lenniük idén, eltérő karakterisztikájúaknak. És az a tény, hogy Charles nem mond csúnyákat az autóról, pozitívum.”

„Ami engem illet, az autó még nem 100 százalékos. Még nem vagyok vele a határon, ezért nem is gondolom azt, hogy nehéz vezetni.”

Arra a kérdésre, hogy mikor lendülhet formába, Sainz kifejtette, ez a folyamat beletelhet néhány versenybe.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a McLarennel mintegy 40 időmérőt teljesítettem, és ezernyi kört. Ez önbizalmat ad, az ember kiismeri az autót. Az a 100 kör, amit megtettem a Ferrarival, össze sem hasonlítható azzal a 10 ezerrel, amit a McLarennel tettem meg.”

Sainz a bahreini teszt összesített eredményei alapján a 3. helyen zárt, bő 6 tizeddel lemaradva Max Verstappentől. A Ferrari versenyzője azt mondja, erős teljesítményt vár idén a McLarentől, és más csapatoktól is.

„Az Alpine sem tűnik rossznak. Azt pedig majd meglátjuk, hogy a Ferrari mire képes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!