Friss hírek

Sainz: Nem jó még az egyensúly, az AlphaTauri elé kell kerülnünk

Nem sikerült kihoznia a legtöbbet a Ferrari csomagjából a Mexikói Nagydíj pénteki edzésnapján Carlos Sainznak, így a spanyol pilóta azt reméli, a mai időmérőre sikerül gyorsulniuk egy kicsit.

Sainz 1 másodperces lemaradással az 5. legjobb idővel zárt pénteken, noha a Ferrarinál a hétvégét megelőzően abban bíztak, a mexikóvárosi pályán igazán ütőképesek lehetnek.

A spanyol pilóta viszont csapattársához, Charles Leclerc-hez hasonlóan azt mondja, jelenleg az AlphaTauri erősebbnek tűnik náluk, így mindent meg kell tenniük azért, hogy az időmérőn az olasz kiscsapat elé kerüljenek.

Hirdetés
 

„Egy kicsit messze vagyunk még az ideális egyensúlytól és az ideális érzéstől az autóval kapcsolatban, szombaton viszont megpróbálunk a megfelelő tartományba kerülni, és néhány extra tizedet nyerni, hogy az AlphaTaurik elé kerüljünk – akik jelen pillanatban egy kicsit gyorsabbnak tűnnek nálunk” – mondta Sainz.

„Szerintem szombaton egy kicsit előrébb kerülhetünk, ha jobban ki tudjuk hegyezni az autó egyensúlyát, és jó irányba megyünk tovább a beállításokkal. Az az érzésem, hogy nem hoztuk még ki a maximumot a csomagunkból.”

Sainz hozzátette, nem ment egyszerűen a nyitónap, sokat dolgoztak a beállításokon, de még mindig nem tartanak ott, ahol szeretnének.

„Elég nagy kihívást jelentett a péntek, mint mindig itt Mexikóban, a tapadás hiánya ugyanis nagyban befolyásolja az autó viselkedését. Kipróbáltunk néhány változtatást a második edzésre, ami úgy tűnt, nem működött, szóval a tréning során visszatértünk a délelőtti beállításokhoz, hogy visszanyerjük azt az egyensúlyt, ami akkor meg volt, és amivel elégedettebb voltam.”

„Szombaton kipróbálunk majd más alternatívákat is, hogy lássuk, tudunk-e még javítani a köridőn és az autó teljesítményén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!