Sainz: Nem kell zseninek lenni, hogy lássuk, a Red Bullt nehéz lesz befogni idén - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem kell zseninek lenni, hogy lássuk, a Red Bullt nehéz lesz befogni idén

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy lássuk, a Red Bullt nagyon nehéz lesz legyőzni a 2023-as Forma-1-es idényben – ez azonban nem jelenti azt, hogy a Ferrari nem tesz meg minden tőle telhetőt a győzelmekért.
4 - GP SPAGNA F1/2023  - DOMENICA 04/06/2023    - credit: @Scuderia  Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Red Bull az idény első hét versenyének mindegyikét megnyerte, Max Verstappen pedig magabiztos léptekkel halad F1-es pályafutása harmadik világbajnoki címe felé. A Ferrari eközben sokat botladozik, és nemcsak a Red Bull-lal, de olykor még a Mercedesszel és az Aston Martinnal sem tud versenyezni. A maranellói gárda főleg az SF-23-as kódjelű versenygép következetlenségével küszködik, Fred Vasseur csapatfőnök szerint pedig ennek megoldása lesz a kulcs a fejlődés eléréséhez.

Carlos Sainz a Cadena Ser rádió El Larguero című műsorában beszélt arról, természetesen jobb eredményeket vár az idei évtől, ám csapatával közösen mindent megtesz a fejlődésért.

„Nem panaszkodhatok, jól vagyok. A Forma-1 mindig relatív, és az az autó, amit a Red Bull épített, az egyik legdominánsabb. Úgy tűnik, a Mercedes is megtalálta az új irányt a fejlesztésekkel. Mi a Ferrarinál nem tartunk ott, ahol szeretnénk – de mi vagyunk a legkritikusabbak magunkkal szemben. Jelenleg ez a helyzet, arra fókuszálunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, és fejlődjünk.”

„Nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy tudjuk, a Red Bullt nagyon nehéz lesz befogni idén. De ez nem azt jelenti, hogy a Ferrari nem tudja megcsinálni, vagy, hogy nem fogjuk megpróbálni. Továbbra is a győzelemre törekszünk. De mivel ennyire domináns a Red Bull, akik nincsenek nyomás alatt, nehéz hibába hajszolni Maxot [Verstappen].”

Sainz ugyanakkor azt reméli, a Ferrari már a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon visszavághat.

„Szerintem a barcelonai volt a legrosszabb pálya a Ferrarinak. Kanada az ellentéte, szóval dobogóért akarok harcolni ott.”

Miközben a Ferrari küszködik, az Aston Martin remek formában indította az idényt, 41 éves Fernando Alonso pedig másodvirágzását éli a Forma-1-ben. Sainz azt mondja, egyáltalán nem irigy honfitársa sikereire, mint ahogy arra sem, hogy a spanyol rajongók ennyire odavannak érte.

„Látom és tökéletesen értem a dolgot” – mondta a Ferrari versenyzője. „Természetes. Ő egy kétszeres világbajnok. Szóval nem olyasvalamiről van szó, ami zavar vagy aggaszt engem.”

„Az egyetlen dolog, amit ki szeretnék fejezni, hogy a Forma-1-ben magam és Spanyolország miatt vagyok jelen, szeretnék dobogós eredményeket és győelmeket adni az országomnak. De nagyon jó látni, hogy az emberek újra elkötelezték magukat Fernado iránt a Forma-1-ben eltöltött sok éve után. Szerintem ő is élvezi.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!