Sainz nem mondhatja el, miért küszködik az idei Ferrarival - F1VILÁG.HU

Sainz nem mondhatja el, miért küszködik az idei Ferrarival

HIRDETÉS
Továbbra sem érzi magát otthonosan a Ferrari 2022-es versenyautójában Carlos Sainz, aki a minap egy interjúban elárulta, olyan dolgok is szerepet játszanak küszködésében, amelyekről nem beszélhet.
GP MIAMI F1/2022 - SABATO 07/05/2022 Carlos Sainz Ferrari

A spanyol versenyző tavaly került a Ferrarihoz, és első évében igencsak meggyőzően szerepelt, hiszen például előkelőbb helyen végzett a tabellán, mint csapattársa, Charles Leclerc. Sainz ugyanakkor a 2022-es szezon első versenyein rengeteget szenvedett, és egyelőre meg sem tudja közelíteni Leclerc-t.

Sainz főleg vezetési stílusa miatt küszködik a Ferrari autójával, az F1-75-ös modell eleje ugyanis meglehetősen élesen fordul el a kanyarokban. Amikor a rutinos pilótát arról kérdezték, egészen pontosan az autó mely aspektusával küszködik, úgy fogalmazott: nagyon komplikált a helyzet, ezért nem is tud pontos választ adni.

„Nagyon specifikus. Sok részletről van szó. Talán ahhoz is túl sok, hogy egy interjúban elmondjam, vagy szavakba öntsem, mert azt gondolom, privát, illetve a csapat szempontjából bizalmas dolgokról is szó van” – mondta a spanyol versenyző.

„Azt gondolom, a kameraképeken, illetve mindenhol jól látszik, hogy nem állok olyan jól az autóval, mint tavaly, és természetesen azzal sem dicsekszem, hogy az autó túl direkt az én stílusomnak. De ez van. Vagy alkalmazkodsz, vagy egy kicsit a saját szájízed szerint alakítod az autót. Ez a két dolog időbe telik, és szükség van tudásra és tapasztalatra. És hibákkal is jár, próbálkozásokkal és tévedésekkel. Én most ebben a folyamatban vagyok.”

Sainz elismerte, teljesítménye azért is van rossz színben feltüntetve, mert eközben csapattársa, Charles Leclerc remekül teljesít, és rendszeresen a győzelmekért harcol.

„Nagyon magas szinten vezet. Rendkívül lenyűgöző köridőket rak össze egy agresszív vezetési stílussal. Szóval el kell ismernem, és bizonyos szempontból meg kell próbálnom lemásolni, vagy úgy alakítani, hogy egy kicsit jobban feküdjön az én stílusomnak, hogy gyorsabb legyek. Olykor előfordul az ilyen, versenyzőként keresztül kell menni ezen a folyamaton, és ezen a kihíváson.”

Habár kénytelen elismerni, a mostani helyzet nem ideális, Sainz úgy érzi, a dolgok helyre fognak állni.

„Továbbra is megtartom a pozitivitást és a motivációt, hogy amilyen hamar csak lehet, fordítsak a helyzeten. Nem volt könnyű eddig. A belső kamerás felvételekből, illetve a hibáimból talán jól látszik, hogy küszködöm egy kicsit az autó vezetésével, és annak megértésével, hogy miképp hozzam ki belőle a legtöbbet. Egy teljesen új kihívás ez F1-es pályafutásomban.”

„Új dolgokkal kell próbálkoznom, és ez hibákkal jár, vannak dolgok, amiket meg kell tanulnom. De leszegett fejjel küzdök ezzel, megpróbálok olyan gyorsan fordítani a helyzeten, amilyen gyorsan csak tudok. Balszerencsés is voltam, és hibák is voltak a részemről, ami ugyancsak számít, nem? De azt gondolom, ez vagy hirtelen fog változni a jövőben, vagy apránként, nekem pedig csak leszegett fejjel kell folytatnom a munkát.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!