Sainz: Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy előzzünk Barcelonában - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy előzzünk Barcelonában

Bár egy körön gyorsabb volt a McLarennél és az Alpine-nál Barcelonában a Ferrari csapata, Carlos Sainz azt mondja, a végsebesség tekintetében hátrányban voltak, ez pedig rányomta a bélyegét a vasárnapi versenyre.

A spanyol versenyző a 6. helyről rajtolt hazai versenyén, a Spanyol Nagydíjon, ám végül csak Daniel Ricciardo mögött, a 7. pozícióban ért célba. A McLaren ausztrál pilótája már a rajtnál megelőzte őt, sőt, Sainz veszített egy helyet Sergio Perezzel szemben is.

Sainz azt mondja, a versenye már a rajtnál megpecsételődött, a célegyenesben ugyanis nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy előzzenek.

 

„Számomra sajnos az egész verseny a felzárkózásról szólt a gyenge rajt után” – mondta Sainz. „A tempónk megvolt ahhoz, hogy azon autók előtt végezzünk, akikkel harcoltam – Esteban [Ocon] és Daniel előtt.”

„Gyorsabbak voltunk náluk, de nagyon nehéz volt számunkra az előzés. Sokkal jobb volt a végsebességük, én pedig képtelen voltam előzni. Ez történik Barcelonában, ha nem sikerül jól a rajtod – nem ott végzel, ahol szeretnél.”

Sainz azt mondja, még mindig nem szokott össze teljesen a Ferrari autójával, ez okozta a problémákat.

„A rajt maga nem volt rossz, de be voltam szorulva az egyes kanyar előtt.”

„Az világos, hogy jobbnak kell lennem, magabiztosabbnak kell lennem a rajtprogrammal, illetve annak működtetésével kapcsolatban. Tökéletes elrugaszkodásra, tökéletes első 100 méterre van szükségem, bár nem gondolom, hogy ezúttal ez volt a legfőbb korlátozó tényező.”

„A kör pozícionálásával volt probléma, be- és kikerülni a szélárnyékból, majd beszorulni Ocon mögé az 1-es kanyar előtt, és elég sok pozíciót veszíteni a többiekkel szemben.”

A spanyol pilóta hozzátette, a tökéletes eredmény elérése érdekében jól össze kell raknia a hétvégéit – ahogy teszi azt csapattársa, Charles Leclerc is.

„Mindenekelőtt jól össze kell rakni egy hétvégét, jól kell szerepelnem az időmérőn, be kell kerülnöm a Q3-ba. Talán rajtolhattam volna előrébbről is, és akkor talán a rajtnál sem lett volna probléma.”

„Ebben különösen jó voltam a McLarennél, sikerült jól összeraknom a hétvégéket, és most ebben kell fejlődnöm a csapattal, hogy a lehető legjobb szinten teljesíthessek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!