Sainz: Nincs rossz időzítés ahhoz, hogy az ember a Ferrarihoz szerződjön - F1VILÁG.HU

Sainz: Nincs rossz időzítés ahhoz, hogy az ember a Ferrarihoz szerződjön

HIRDETÉS
A Ferrari ugyanis sokat küszködik 2020-ban, Carlos Sainz mégsem bánta meg azt, hogy a következő idénytől az olasz istállónál folytatja Forma-1-es pályafutását. A spanyol nagyon is elégedett döntésével, és alig várja már, hogy a vörösök színeiben versenyezzen.
Carlos Sainz, McLaren

Sainz a csapattól év végén távozó Sebastian Vettel helyét veszi majd 2021-ben, az elmúlt hetekben azonban természetesen rendre megkapja a kérdést, mennyire aggasztja őt a maranellói istálló jelenlegi formája.

A spanyol versenyző az Olasz Nagydíj csütörtöki médianapján újságírói kérdésre azt válaszolta, egyáltalán nem bánta meg döntését, mert meggyőződése, hogy a Ferrari képes felállni a padlóról.

„Nagyon is kényelmesen érzem magam azzal a döntéssel kapcsolatban, amit meghoztam” – mondta a spanyol versenyző.

„100 százalékig bízom a Ferrari embereiben annak kapcsán, amit a jövő érdekében tesznek. Ne felejtsük el, hogy tavaly 7 rajtelsőségre voltak képesek, szóval egy olyan istállóról beszélünk, mely pontosan tudja, hogyan kell nagyon jó autókat építeni.”

„Azzal kapcsolatban pedig, hogy ideges vagyok-e: ami idegessé tesz, az az, ha 30 pontot veszítek nem a saját hibámból. Jelenleg ez aggaszt engem, és emiatt megyek el úgy aludni, hogy ’hol a pokolban veszítettem el ennyi pontot, és hogyan történhetett ez velem?’.”

Sainz számára nem alakult jól a múlt hétvégi Belga Nagydíj: McLarenje már a rajt előtt csütörtököt mondott, és nem ez volt az első alkalom, hogy értékes pontokat szerzett, ami nyilvánvalóan frusztrálja őt.

„De teljesen magabiztos vagyok, készen állok arra, hogy a Ferrarihoz szerződjek jövőre, és nem is lehetnék ennél izgatottabb!” – mondta a rutinos versenyző.

„Már most érzem a tifosi izgatottságát. Az, ahogy közelednek felém, amikor elhagyom a hotelt, a hotel és az autó között – ami nem sok idő – képesek energiát adni nekem, emiatt pedig már most érzem, hogy mennyire izgalmas lesz a Ferrarinál versenyezni jövőre, és tagja lenni egy ilyen komoly történelemmel bíró csapatnak.”

„Hogy őszinte legyek, nem gondolom azt, hogy van rossz időzítés arra, hogy az ember a Ferrarihoz szerződjük. A Ferrarihoz szerződni annyira egyedülálló élmény, és olyan különleges egy Forma-1-es versenyző számára, hogy kétlem, hogy van rossz időzítés, amikor az ember azt mondja, ’nem akarok a Ferrarihoz menni’. Ha 100-szor felajánlják nekem a lehetőséget, mindannyiszor igent mondok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!