Sainz: Olyan esélyeink lehetnek Bakuban, mint Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Sainz: Olyan esélyeink lehetnek Bakuban, mint Melbourne-ben

Carlos Sainz szerint hasonló esélyekkel vág neki a hétvégi Azeri Nagydíjnak a Ferrari Forma-1-es csapata, mint az egy hónappal ezelőtti Ausztrál Nagydíjon. A spanyol viszont optimista, mert hasznos munkát tudtak végezni a többhetes szünet alatt.

A spanyol versenyző jó eséllyel pályázott a 4. helyre Melbourne-ben, ám miután összeütközött Fernando Alonsóval, végül időbüntetést kapott, és nem tudott pontot szerezni. Mivel csapattársa, Charles Leclerc már a nyitókörben kiesett, a Ferrari pont nélkül távozott Ausztráliából. A csapatnál ugyanakkor optimistán nyilatkoztak, elmondásuk szerint ugyanis sikerült előrelépéseket tenniük SF-23-as kódjelű versenyautójukkal.

Sainz az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban újságíróknak arról beszélt, nagyon hasznosan telt számukra a többhetes szünet, mivel sikerült meghatározniuk autójuk gyengeségeit, és reméli, tovább tudnak fejlődni ezen a hétvégén.

 

„Sokkal jobban ismerjük már az autónkat, főleg az elmúlt három hét után” – mondta a spanyol versenyző. „Sikerült remek elemzéseket végeznünk, és kiváló irányokat határoztunk meg a jövőre nézve a fejlesztési programunkban.”

„Ez volt az elsődleges célunk a háromhetes szünetben – hogy valóban meghatározzuk az autónk gyengeségeit. A Red Bull jelenleg egyértelmű lépéselőnyben van mindenkivel szemben, mi pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszaküzdjük magunkat.”

Sainz hozzátette, véleménye szerint hasonló teljesítményre lehetnek majd képesek Bakuban, mint legutóbb, Ausztráliában.

„Az esélyeink ezen a hétvégén hasonlóak lehetnek, mint Ausztráliában. Való igaz, hogy Ausztráliában egy kicsit más irányt választottunk az autó beállítását tekintve, és ez látszólag működött. Elég gyorsak voltunk a versenyen, miközben korábban küszködtünk. Szóval remélem, hogy tovább tudunk haladni ebbe az irányba, és még versenyképesebbek leszünk ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Olyan esélyeink lehetnek Bakuban, mint Melbourne-ben
Verstappen maradt az élen, Alonso 2. Barcelonában
Perez: Egy szinten vagyok Verstappennel
Verstappen óriási fölényben a barcelonai nyitóedzésen
Az Aston Martin megállás nélkül fejleszt, de Alonso szerint ennél is többre van szükségük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!