Bahreini Nagydíj
Fotó: Renault Sport F1

Sainz önmagát is meglepte eddigi teljesítményével

Sainz önmagát is meglepte eddigi teljesítményével

A Renault versenyzője, Carlos Sainz elismerte, nem számított arra, hogy ennyire versenyképes lesz majd új csapatával.

A spanyol versenyző az Amerikai Nagydíjon Jolyon Palmert váltotta a Renault-nál, és rögtön első versenyhétvégéjén gyorsabbnak bizonyult az időmérőn csapattársánál, Nico Hülkenbergnél, akit Palmernek az évad során egyszer sem sikerült legyűrnie.

Sainz Mexikóban a 8. helyről rajtolt, és bár a verseny nem alakult jól számára, hiszen egy megpördülés után végül a kormánymű hibája miatt kiesett, a Renault-nál nagyon elismerően beszéltek az ifjú spanyol teljesítményéről.

Arra a kérdésre, hogy ő maga is meglepődött-e azon, mennyire versenyképes volt a csapatváltás után, Sainz így felelt: „Egy kicsit igen. Azt már az alsóbb kategóriákban megejtett csapatváltások, illetve a 2013-as F1-es teszt óta tudom, hogy gyorsan tudok alkalmazkodni, bármit is adnak alám.”

„Tudom, hogy jó vagyok ebben, de nem számítottam arra, hogy már rögtön az elején ennyire versenyképes leszek. Szóval pozitív kezdés volt. Persze még nagy utat kell megtennem, szerintem Nico még pár lépéssel előttem jár, de zárkózok, és remélhetőleg még a szezon vége előtt utolérhetem.”

A Renault csapata számára a megbízhatóság még mindig komoly problémákat okoz, a francia istállónál azonban remélik, a téli időszakban sikerül felülkerekedniük a problémákon. Sainz azt mondja, bízik abban, hogy fejlődni tudnak majd a V6-os motor tekintetében.

„Azt gondolom, a legnagyobb fejlődésre az erőforrás, illetve a megbízhatóság terén lesz szükség. Ez azonnal növeli majd az esélyeinket” – magyarázta a fiatal versenyző.

„Ha az infrastruktúrát, illetve az enstone-i forrásokat nézem, azt látom, hogy a csapat csak előre mehet tovább innen. Nagyon pozitív és motivált mindenki, ezt pedig jó látni. Jó megérkezni egy olyan csapathoz, ahol mindenki boldog és motivált.”

Sainz hozzátette, a 2018-as idény szempontjából is nagyszerű, hogy már idén beülhetett a Renault versenyautójába.

„Most már ráéreztem az autóra, a következő évre pedig még inkább magamra szabhatom. Ezt az autót 16 versenyen át egy bizonyos versenyzőre fejlesztették, még a pilótafülkét is, beleértve az ülést, mindent. Valaki másnak lett kitalálva.”

„Szóval az, hogy most van négy versenyem, és lehetőségem arra, hogy visszajelzéseket adjak arra vonatkozóan, hogy mit szeretnék jövőre, elképesztően fontos, és jó alapokat szolgáltat 2018-ra.”

„Nem a téli tesztek után kell majd elmondanom ezeket a dolgokat, hanem most meg is tehetem majd, ami kezdésnek kiváló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!