Friss hírek

Sainz optimista, de jövőre még nem lesz bajnok a McLarennel

A McLaren újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, az a prezentáció, amit érkezésekor kapott Wokingban, meggyőzte őt arról, a brit istállónál pontosan tudják, mit kell tenniük ahhoz, hogy újra ott legyenek a Forma-1 élmezőnyében.

Az egykor szebb napokat megélt istálló a 2018-as szezont is végigszenvedte, miután kiderült, alapvető problémák vannak MCL33-as kódjelű versenyautójával.

Hirdetés
 

Bár a McLaren a szezon utolsó felében sem remekelt, a csapatnál meg vannak győződve arról, megértették a problémákat, így 2019-ben már jóval versenyképesebbek lehetnek.

Sainz azt mondja, nem kételkedik a csapatban, és biztos benne, jobb szezon vár rájuk a jövő évben.

„Nem látok sok fejvakarást. Azt látom, hogy többé-kevésbé tiszta képük van arról, hogy mi és miért történt, és hogy mit kell tenni a fejlődés érdekében” – fogalmazott a spanyol, aki a Renault-tól érkezik a McLarenhez.

„Már amikor megérkeztem ide, kaptam egy magyarázatot és prezentációt a történtekről. Számomra nagyon pozitív volt látni azt, mennyire tiszták a fejek, milyen erős a vezetés. Jó volt ezt látni, amikor megérkeztem.”

Arra persze Sainz sem számít, hogy a McLaren már jövőre bajnoki címért harcol, ám úgy véli, hosszabb távon ütőképesek lehetnek.

„Hogy ez működni fog-e jövőre, vagy sem, azt nem tudom. Tudjuk, hogy van egy irány, tudjuk, hogy van egy elemzés. Ez időbe fog telni. Ez minden, amit mondhatok.”

„Az efféle dolgok nem egyik napról a másikra történnek, évekig tart egy ilyen folyamat, de örülök, hogy a részese lehetek.”

„Büszke vagyok a csapatra, mert úgy hiszem, segíthetem őket, és közösen fejlődhetünk.”

Sainz elismerte, egy kicsit tartott attól, hogy a csapatmorál nem lesz túl pozitív az idei küszködések után, ám épp az ellenkezőjét látta, amikor először megérkezett Wokingba.

„Legbelül talán azt gondoltam, hogy egy olyan csapatot találok, mely azt kívánja, bárcsak véget érne már az idei szezon, és elkezdődhetne a jövő év. De valójában egy teljes mértékben feltöltött csapatot találtam, még így november/december tájékán is.”

„Ez az energia átjár mindenkit a csapaton belül, köztük engem is.”

Fotó: Pirelli

Arra a kérdésre, hogy a McLarennél megvannak-e a szükséges összetevők ahhoz, hogy újra győzzenek, Sainz így felelt: „Azt gondolom, a csapatnak megvannak a szükséges eszközei, ugyanakkor még mindig az a véleményem, hogy a Mercedes új mércét állított fel mindenki számára.”

„Minden csapat a Mercedesen kívül a felzárkózásra törekszik. Az F1 összes csapata számára új mércét állítottak fel a munkamódszereikkel és a teljesítményükkel, ami jelenleg hihetetlen.”

„Ezért nincs is sietség – elkötelezettség viszont annál inkább. Először egy szolid középmezőnybeli autót kell építeni, aztán jöhet az újabb lépés. Ez a mi rövid- és középtávú tervünk.”

„Egy napon remélhetőleg ez a csapat visszakerül majd oda, ahová tartozik – és remélhetőleg én is itt leszek még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!