Sainz optimista: Újra versenyképesek vagyunk! - F1VILÁG.HU

Sainz optimista: Újra versenyképesek vagyunk!

A Forma-1-es Holland Nagydíj pénteki napján ismét a Ferrari jelentette a mércét a mezőny számára, ami Carlos Sainz szerint különösen a kiábrándító spái futamot követően jó érzés. Izgalmas időmérőt jósolt a spanyol.

Ígéretesen kezdődött a zandvoorti Forma-1-es hétvége a Ferrari istállója számára, ami a hétvége eddigi két legjobb idejét autózva beállította a mércét a mezőny számára a pénteki szabadedzéseken. Carlos Sainz mindössze négy ezredmásodperccel végzett csapattársa, Charles Leclerc mögött, míg a két Ferrari mögött 0,1 másodpercen belül végzett egy Mercedes és egy McLaren is. Sainz kifejezetten élvezte a pálya nyújtotta kihívásokat.

„Nagyon jó volt. Nagyszerű visszatérni egy ilyen kihívásokkal teli pályára, nagyon élveztem a vezetést. Úgy tűnik, a nehéz spái hétvége után ismét versenyképesek lehetünk, de eközben meglepődtünk azon, mindenki mennyire versenyképes, köztük a McLaren és a Mercedes. Biztos vagyok benne, hogy a holnap nagyon izgalmas lesz!”

A lágy keverékű abroncsok teljesítménye feltűnően gyorsan romlott a zandvoorti vonalvezetésen, ami Sainz elmondása szerint a pálya állapotának javulásával sem változott. Ennek szombaton és vasárnap jelentős taktikai szerepe lehet.

„A lágyak jól működnek, de csak nagyon rövid ideig. Nyilvánvalóan nagyon magas szintű kopást mutatnak, de az első néhány körük során jelentős tapadást nyújtanak, ami még fontos lehet. A versenyre nem lesz könnyű dönteni.”

Sainz számára jó érzés, hogy ismét a Ferrari jelenti a mércét, miután múlt hétvégén nem tudták felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

„Kellemes, hogy újra versenyképesek vagyunk, ráadásul jól érzem magam az autóban. Optimistán tekintek előre a versenyhétvégére, de eközben óvatos vagyok, hiszen hirtelen bárki találhat két tizedmásodpercet, és legyőzhet minket” – tette hozzá Sainz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!