Sainz örül annak, hogy szemmel tartja őt a Ferrari

Canadian F1 Grand Prix - Previews
MONTREAL, QC - JUNE 08: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during previews for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2017 in Montreal, Canada. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Olasz sajtóértesülések szerint igazán előkelő helyet foglal el a Ferrari „kívánságlistáján” a Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz.

Úgy tudni, a patinás olasz csapat alaposan szemmel tartja a spanyol tehetséget, és amennyiben változtatna jelenlegi versenyzőpárosán az elkövetkezendő években, Sainz igencsak jó esélyekkel indulhatna.

Maga Sainz persze nagyon diplomatikusan fogalmazott ezzel kapcsolatban: a spanyol igyekszik lojális maradni a Red Bullhoz, illetve csapatához, a Toro Rossóhoz.

„Köszönöm, hiszen ez egy olyan lista, melyen minden versenyző rajta akar lenni” – mondta a spanyol, amikor a Sky Italia szembesítette azzal, hogy a Ferrarinál bizony alaposan szemmel tartják őt.

„Ugyanakkor sokkal tartozom a Red Bullnak.”

A Ferrarinál az idei szezon végén Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel szerződése is lejár.

Sainz iránt egyébként korábban a Renault is élénken érdeklődött, a Red Bull azonban a tavalyi szezon után nem engedte el őt a francia csapathoz.

„Amíg a Toro Rosso versenyzője vagyok, addig nem veszítem el a reményt arra, hogy egyszer majd felkerülök a Red Bullhoz. Szóval továbbra is mindent beleadok” – mondta a 22 éves tehetség.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost egyébként a napokban azt mondta, nagyon szeretné, ha 2018-ban is változatlan felállással állhatnának rajthoz az F1-ben.

Sainz erre a következőket mondta: „Én még nem nagyon gondolkodom ezen, még túl korán van, és számomra fontos, hogy minden lehetőséget nyitva hagyjak.”

„Ugyanakkor persze nem zárkózom el attól, hogy még egy évet itt töltsek, mert momentán nagyon jól érzem magam itt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!