Friss hírek

Sainz örül, hogy lenyomta Leclerc-t, de tudja, sok munka vár még rá

Remek eredményét ért el a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol jobbnak bizonyult csapattársánál, és a vasárnapi versenyt az 5. helyről kezdheti meg.

Sainz egyike azon versenyzőknek a mezőnyben, akik csapatot váltottak az idei évre: a spanyol a McLarentől szerződött át a Ferrarihoz, és már a szezon előtt tudta, az első versenyek a tanulásról fognak szólni számára.

Ez a tanulási folyamat pedig remekül megy a Ferrari pilótája számára: már a szezon harmadik időmérőjén jobb tudott lenni csapattársánál, Charles Leclerc-nél, elmondása szerint pedig különösen örül annak, hogy a nehéz körülmények közepette boldogult autójával a szombati időmérőn.

„Maga a tény, hogy két jó kört tudtam futni a Q3-ban, jó érzéssel tölt el, mert remek fejlődést értünk el a vezetési stílusom tekintetében” – mondta elégedetten a spanyol versenyző.

„Fontos, hogy kétszer is sikerült ezt megtenni a nehéz körülmények közepette. Nagyon-nagyon kemény volt. El sem tudjátok képzelni, az utolsó szektorban mennyire kiszámíthatatlanok az autók, és milyen nehéz vezetni őket!”

„Különféle beállításokat is kipróbáltam, ezeken ide-oda változtattunk. És jobbak az érzéseim az autóval kapcsolatban, örülök, hogy fejlődünk – de persze bőven vannak még felfedezendő dolgok!”

Sainz hozzátette, kőkeményen dolgozik azért, hogy a lehető legjobban kiismerje a Ferrari SF21-es modelljét, és minden körülmény közepette a legtöbbet tudja kihozni belőle.

„Ha a legtöbbet akarod kihozni az autóból, alkalmazkodnod kell a vezetési stílusoddal. Ha szembeszél van, ha hátszél van, ha alulkormányzott az autó, ha túlkormányzott, egyszerűen másképp kell vezetned, és szükség van erre a tapasztalatra ahhoz, hogy tudd, hogyan vezess egy adott kanyarban.”

„Ezen a héten rengeteg energiát és figyelmet fordítottam minden egyes kanyarra – arra, hogy hogyan vezessek bennük. Rengeteg gondolkodás megy az autóban. És büszke vagyok arra, hogy ez működik, és kifizetődik az a munka, amit a mérnökökkel, illetve mindenki mással végzünk Maranellóban.”

Sainz kifejtette, csapattársától, Charles Leclerc-től is rengeteget tanul még.

„Nyilván nem árt, hogy gyorsabb voltam most nála, főleg, hogy Charles valahányszor pályára gurul, rengeteget képes kihozni az autóból, és nyomja, mint az őrült!”

„Élvezem ezt, mert egy olyan srác vagyok én is, aki, ha kimegy a pályára, padlóig nyomja. Nem spórolok semmivel a Q1-ben és a Q2-ben sem, mindig a határokat feszegetem. Ő nagyon hasonlóan áll hozzá ehhez, és élvezem, hogy sokat tanulhatok tőle, illetve arról, hogy hogyan sikerül kihegyeznie azokat a bizonyos köröket a Q2-ben és a Q3-ban. Sokat tanulhatok még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!