Sainz örül, hogy Verstappen és Hamilton tisztán játszottak a szezonzárón - F1VILÁG.HU

Sainz örül, hogy Verstappen és Hamilton tisztán játszottak a szezonzárón

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz nagyon örül annak, hogy a versenyirányítás vitás döntése ellenére Max Verstappen és Lewis Hamilton tiszta csatát vívott egymással a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by Carlos Sainz of Spain and Ferrari in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A két bajnokesélyes a futam utolsó körében csapott össze egymással, Verstappen pedig a frissebb gumikon meg tudta előzni a hétszeres világbajnokot. A holland megnyerte a futamot, és ezáltal a bajnoki címet is.

Bár a versenyirányítás döntései rengeteg vitát gerjesztettek, Sainz azt mondja, szerinte örülni kell annak, hogy a két bajnokesélyes tiszta küzdelmet vívott egymással a mindent eldöntő futamon.

„Ami azt illeti, úgy gondolom, hogy a bajnokságnak jó végkimenetele lett azon lehetőségek fényében, amik voltak az utolsó versenyt megelőzően” – mondta a spanyol.

„Személyes vélemény, de remek csata volt az élen, sikerült tisztán tartaniuk, nem ütköztek, nem értek össze. Egy jó kis csata volt, amit ez a sport megérdemelt az utolsó versenyre, és az első dolog volt, hogy gratuláltam Maxnak és Lewisnak a dobogón, mert úgy gondolom, hogy bárki is győzött volna a hétvégén, megérdemelte volna, mivel hihetetlenül vezettek.”

„Számomra a fontos az, hogy nem történt semmi piszkos vagy furcsa dolog a pályán, és mindketten tisztán játszottak.”

Sainz azt elismerte, számára is furcsa volt, amikor Michael Masi versenyigazgató úgy döntött, hogy a Hamilton és Verstappen közti lekörözöttek visszavehetik köreiket, az előtte lévő pilótákat viszont nem engedték el.

„Határozottan furcsa helyzet volt számomra, mivel nyilván a dobogóért harcoltam Valtterivel [Bottas] és az AlphaTaurikkal, akik a közepes gumikkal voltak a pályán, míg én használt keményeken.”

„Először azt mondták, hogy nem engedik majd, hogy visszavegyék a köreiket az előttem lévők. Aztán úgy döntöttek, hogy mégis, és voltak, akik így is tehettek. Viszont a versenyben vezető kettős, illetve köztem ott volt egy Aston Martin és egy McLaren, [Daniel] Ricciardo.”

„Soha nem fordult még elő velem, hogy az újraindításnál ott volt a két srác elöl, egyvalaki pedig harcolt a 3. helyért. Szóval furcsa volt, és talán meg kell vizsgálni, mert majdnem belekerült a dobogómba, hogy őszinte legyek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!