Sainz pontosan tudja, hol szórta el a pole-hoz szükséges időt - F1VILÁG.HU

Sainz pontosan tudja, hol szórta el a pole-hoz szükséges időt

A hosszú és technikás szingapúri pályán könnyen alakulhatnak ki nagyobb időbeli különbségek is az időmérő edzés végén, az idei szombat viszont rendkívül szorosnak bizonyult az első két sorban, így Carlos Sainz 171 ezredmásodperces hátránnyal már csak negyedik lett.

A Ferrari érte el a legjobb összesített eredményt a Szingapúri Nagydíj szombatján, hiszen miközben Charles Leclerc pole-t szerzett, Sainz is ott lesz a második sorban a vasárnapi rajtnál. A spanyol elmondása szerint nemcsak a számok alapján, de érzésre is közel volt ahhoz, hogy az ő neve kerüljön a tabella tetejére a kvalifikáció végén.

„Csak 1,5 tizeddel maradtam le, de olyan szoros volt a csata, hogy ez is csak a negyedik helyre lett elég. Pontosan tudom, hogy hol hagytam benne a körben ezt az 1,5 tizedet, szóval végig fogom gondolni, mit csinálhattam volna másképp. Azt hiszem, a 16-os kanyarig még én álltam jobban. Emellett elég korán is teljesítettem az utolsó köröm, ezzel akár még két percet is várhattunk volna, amivel biztosan nyerhettünk volna még pár tizedet.”

 

„Nem volt könnyű taktikázni az időzítés, a forgalom, a káosz miatt. Menedzselnünk kellett a gumikat, a hőmérsékletet, meg kellett birkóznunk a víztócsákkal. Ez volt az idei egyik legnehezebb időmérő, az egész biztos. Mi jó munkát végeztünk mindezzel, szóval kár, hogy ilyen kicsivel lemaradtunk.”

A hosszúnak ígérkező vasárnapi estével kapcsolatos elvárásait frappánsan fogalmazta meg az egyszeres futamgyőztes spanyol: „A dobogó a cél, de ha az nem jön össze, akkor a győzelem!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz pontosan tudja, hol szórta el a pole-hoz szükséges időt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!