Sainz pontosan tudja, lesznek még kemény hétvégéi idén - F1VILÁG.HU

Sainz pontosan tudja, lesznek még kemény hétvégéi idén

Parádés győzelmet szerzett a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője azonban pontosan tudja, lesznek kemény hétvégéik még a 2023-as Forma-1-es idényben.

A maranellóiak már Monzában is erős teljesítményt nyújtottak, Carlos Sainz és Charles Leclerc azonban Szingapúrban még jobb formában tudott versenyezni. Előbbi versenyző pedig egész egyszerűen tökéletesen dolgozott a hétvége során: szombaton megszerezte a pole-t, vasárnap pedig egy igazán taktikus győzelmet aratott Lando Norris és Lewis Hamilton előtt.

A Ferrari tehát sorozatban két versenyhétvégén, két, karakterisztikájában teljesen eltérő pályán tudott erős teljesítményt nyújtani – Carlos Sainz ugyanakkor azt mondja, nem vehetik biztosra azt, hogy hétvégén, Japánban ugyanilyen erősek lesznek.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy ez a siker olyan sokat jelent a következő hétvégével kapcsolatban” – mondta a spanyol versenyző. „Volt két nagyszerű hétvégénk sorozatban, de azt gondolom, ez a két pálya feküdt is az autónknak. Különösen ez, a nagy leszorítóerőt igénylő pálya.”

„Hihetetlenül büszke vagyok a csapat erőfeszítéseire, melynek hála egy sokkal jobb nagy leszorítóerős csomaggal érkezhettünk ide, és sokkal versenyképesebbek tudtunk lenni, mint Zandvoortban. De továbbra is azt gondolom, hogy lesznek nehéz hétvégéink, amikor nem fogunk a dobogókért harcolni, és csak az 5. vagy 6. helyeken végzünk.”

„Egyszerűen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megszerezzük azokat az eredményeket is, ha az a maximum, amit a csapat és az autó elérhet azokon a bizonyos hétvégéken. Amire viszont büszke vagyok, hogy idén egy esélyünk volt eddig a győzelemre, a csapat pedig képes volt nyomás alatt is teljesíteni. Mint ahogy én is, sikerült egy tökéletes hétvégét összeraknom, amikor a Red Bull, illetve a kialakult helyzet eséllyel kínált. Ez jól mutatja a Ferrari fejlődését, amit sikerült elérnünk a versenyek kivitelezése terén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!