Sainz reméli, a bakui szenvedése egyszeri eset volt - F1VILÁG.HU

Sainz reméli, a bakui szenvedése egyszeri eset volt

HIRDETÉS
Formajavulást vár saját magától a Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz, miután a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon jelentősen elmaradt a teljesítménye Charles Leclerc-étől.
Carlos Sainz, Ferrari

Nehéz versenyhétvégén van túl Carlos Sainz, aki a bakui fordulón egyáltalán nem érezte az összhangot az autójával, így egész hétvégén csapattársa, Charles Leclerc árnyékában autózott. Bár konkrétumokra nem tért ki, azt Miamiban elárulta a sajtónak, hogy „egészen tiszta kép alakult ki arról, mi történhetett Bakuban”, ezért reméli, hogy a soron következő futamon visszatérhet a versenyképesebb formájához.

„Persze teljesen sosem lehetünk biztosak benne, de ez is része a sportnak. Vannak jó és rossz hétvégék. Ha egy rossz hétvége pozitívumait nézzük, akkor sikerült az ötödik helyen hiba nélkül célba érnem, és pontokat szerezni a csapatnak. Örömmel lépek tovább, hogy Miamiban megpróbáljak javulni.”

Sainz úgy fogalmazott, a legutóbbi „normális” helyszínen, Ausztráliában jól érezte magát az autóban. Akár negyedik is lehetett volna, ha az utolsó körben nem kap időbüntetést.

„Csak Bakuban zökkentem ki. Remélem, egyszeri eset volt” – tette hozzá.

Sainz elismerte, hogy a Ferrari idei autójával még nincs teljesen kibékülve, ezzel ugyanis nehezebb megtalálni az ideális beállításokat.

„Ez az autó több szempontból is a határon táncol, ami miatt a téli teszt óta küzdünk az optimális beállítások megtalálásával. Előrelépést azonban már értünk el, emellett úgy érzem, hogy értem a viselkedését.”

A spanyol pilóta egyébként sem bánja ezt a nehézséget, ha emellett fel tudják venni a versenyt a Red Bull-lal.

„Összességében természetesen a gyors autót preferáljuk, de nem bánom, ha nehéz beállítani. Úgy gondolom, a Red Bull jelenleg sokkal gyorsabb nálunk, elég csak a bakui futamot nézni” – fogalmazott.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!