Sainz rengeteget küszködött, de a dobogót célozza meg a versenyen - F1VILÁG.HU

Sainz rengeteget küszködött, de a dobogót célozza meg a versenyen

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj szombati időmérő edzése Carlos Sainz számára, a spanyol pilóta azonban úgy érzi, a dobogóért harcolhat majd a mai futamon.
3 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - SABATO 18/03/2023 Carlos Sainz

Sainz csak az 5. legjobb időt autózta a dzsiddai kvalifikáción, és bár csapattársa, Charles Leclerc rajtbüntetése miatt előreléphet majd egy pozíciót, természetesen nem lehet elégedett azzal az eredménnyel és teljesítménnyel, amit az időmérőn láttunk tőle.

A Ferrari rutinos pilótája szombaton elárulta, főleg a szaúdi pálya első szektorában küszködött, és képtelen volt jó kört összerakni – emiatt maradt alul nemcsak Sergio Perezzel és Leclerc-rel, de Fernando Alonsóval és George Russell-lel szemben is.

„Rengeteget küszködtem, főleg az első szektorban volt egy kicsit furcsa érzésem a gumikkal, az autóval kapcsolatban, egyszerűen nem tudtam jól összerakni azt az első szektort” – mondta csalódottan a spanyol versenyző. „Emiatt pedig veszítettem az önbizalmamból a Q2-ben, mivel fel kellett használnom egy újabb garnitúra gumit, ami a Q3-ban nem volt ideális.”

„Nem ez volt a legjobb napom, de vasárnap lesz a verseny, a pontokat ott osztják majd.”

Sainzot az időmérő után megkérdezték arról is, mennyire volt frusztráló, hogy csapattársával, Charles Leclerc-rel ellentétben ő nem tudott az első helyért csatázni Dzsiddában.

„Igen, határozottan frusztráló volt. Azt vártam, hogy harcban leszek, de bizonyos okok miatt – amiket még ki kell elemeznem – nem így volt. Kiábrándító nap, de a vasárnapi verseny a lényeg.”

„Eléggé össze van rázva a rajtrács, a célunk természetesen az, hogy előrébb jussunk, megelőzzük a Mercedest és az Aston Martint, Checo versenytempóját pedig majd meglátjuk. Egy szó, mint száz, szerintem a dobogóért harcolhatunk vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!