Sainz Russellről: Meglep, hogy ilyen hibát követ el egy élversenyző - F1VILÁG.HU

Sainz Russellről: Meglep, hogy ilyen hibát követ el egy élversenyző

Meglehetősen kritikusan fogalmazott George Russell-lel kapcsolatban a vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően Carlos Sainz. A két pilóta a futam rajtja után ütközött össze, a Ferrari pilótája így már a legelején kiesett.

Sainz a pole-ból rajtolhatott az austini versenyen, a startnál azonban elveszítette a vezetést Max Verstappennel szemben. A Ferrari pilótája persze próbált visszatámadni, az 1-es kanyarban egy rövidebb féktáv után igyekezett aláfordulni a hollandnak, ezt azonban későn észlelte a 4. helyről rajtoló Russell, a két autó pedig összeütközött. Miközben a Mercedes folytatni tudta, Sainz a bokszba kényszerült, ahol véget is ért számára a verseny.

„Rettentően frusztráló, megint egy olyan verseny, ahol nem tudtam egynél több kört teljesíteni” – mondta a spanyol pilóta a Viaplaynek. „Főleg úgy, hogy a pole-ból rajtoltam, meglep, hogy egy top 4-es versenyző ilyen hibát követ el. Én voltam az elszenvedője, kiestem, de tovább harcolni a jövőben.”

Russellt a baleset okozásáért 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, arra a kérdésre pedig, hogy elegendő büntetés volt-e ez a britnek, Sainz így felelt: „A kiesésemhez képest? Biztos, hogy nem, de nem fogom a büntetéseket értékelgetni…”

Maga Russell az esettel kapcsolatban azt mondta, szerinte a Ferrarival való ütközés elkerülhetetlen volt.

„Amint észleltem, hogy megpróbál Max alá fordulni, már megvolt a féktávon, a kontakt pedig elkerülhetetlen volt” – mondta a Mercedes versenyzője. „Ha Max külső oldalán tartotta volna, rendben lett volna, mivel én Lewisszal [Hamilton] harcoltam, nem az elöl lévő autókkal. De amint lelassított, és próbált aláfordulni, nagyon nehéz lett volna reagálnom.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!