Sainz: Silverstone-ban kiderülhet, mennyit fejlődtem ezzel az autóval

Kiváló referenciapontként szolgálhat a hétvégi Brit Nagydíj Carlos Sainz számára azzal kapcsolatban, hogy valójában milyen komoly előrelépéseket sikerült tennie a Ferrari idei, F1-75-ös kódjelű versenyautójával.

A spanyol pilóta számára igencsak döcögősen indult a 2022-es idény, nehezen tudott ugyanis megbarátkozni a Ferrari idei versenygépével, miközben csapattársa, Charles Leclerc már a szezon elejétől kezdve a győzelmekért harcolhatott.

Az elmúlt időszakban viszont Sainz elkezdte egyre otthonosabban érezni magát Ferrarijában, a legutóbbi, kanadai versenyen pedig az elsőségért tudott csatázni Max Verstappen ellen – igaz, végül alulmaradt a hollanddal szemben. Sainz azt mondja, biztató a formajavulás, de a hétvégi Brit Nagydíjon derülhet ki igazán, milyen fejlődést sikerült elérnie.

Hirdetés
 

„Igen, egy kicsit izgatottabb vagyok, nemcsak Kanada, hanem Baku és Monaco miatt is – volt már néhány tisztességes hétvégém az autóval” – mondta a rutinos versenyző.

„Azt gondolom, Silverstone nagyobb kihívást tartogat, mivel jobban hasonlít Barcelonához, ahol mostanáig a legtöbbet küszködtem. Szóval szerintem kiváló referenciapontként szolgál majd azzal kapcsolatban, hogy mennyit fejlődtem ezzel az autóval. Monaco óta ugyanis azt érzem, hogy sokkal közelebb vagyok, és sokkal kényelmesebben érzem magam az autóban.”

Sainz azt mondja, tudja, türelmesnek kell lennie, míg megszerzi első F1-es győzelmét.

„Jobban akarom bárkinél a paddockban, és tudom, hogy sokan szeretnék, ha összejönne a győzelem. De amikor közel kerültem hozzá, padlóig nyomtam, mindent megtettem, amit tudtam. Szerintem csak türelmesnek kell lennem, nem kell hajszolnom, mert jönni fog majd.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte bele tud-e szólni a bajnoki címért folyó küzdelembe, Sainz így felelt: „Nem igazán figyelek a bajnoki csatára. Főleg azért, mert nagyon hamar lemaradtam a két nullázásommal, amik egymás után következtek, majd jött még egy nulla pontos verseny Bakuban. Szóval, hogy őszinte legyek, eléggé lemaradtam emiatt, de ha a győzelmekre kezdtek el fókuszálni, akkor szerintem harcban lehetek újra. Szóval versenyről versenyre megpróbálok dobogóra állni, próbálok győzni, és meglátjuk, ezzel meddig jutok.”

„De nem figyelek őrült módon a bajnokságra, próbálok versenyről versenyre haladni, és igyekszem megszerezni az első győzelmet. Ha pedig nem tudok minden futamon dobogóra állni, próbálok következetes lenni, mint az elmúlt években.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!