Sainz: Soha nem felejtem el ezt a napot! - F1VILÁG.HU

Sainz: Soha nem felejtem el ezt a napot!

HIRDETÉS
Elképesztő Forma-1-es futamon nyert a pole-pozícióból rajtoló, ám a csapattársánál lassabb köröket autózó Carlos Sainz, akinek a Ferrari egy érthetetlen taktikai döntéssel adta át csapaton belül a futamgyőzelmet.
Carlos Sainz, Ferrari

Kétségkívül az év egyik, ha nem a legjobb futamát láthattuk Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon, ahol a pole-pozícióból rajtoló, ám viszontagságos helyzeteket átélő Carlos Sainz szerezte élete első királykategóriás győzelmét.

„Nem is tudom, mit mondhatnék. Elképesztő. Az első futamgyőzelmem az F1-ben, Silverstone-ban, a Ferrarival, 150 futam után. Ennél többet nem is kérhetnék. Különleges nap ez, amit soha nem fogok elfelejteni. Köszönet mindenkinek a támogatásért, a szurkolásért.  Nagyon boldog vagyok” – fogalmazott a Ferrari spanyolja.

Ahogy azt említettük, Sainz futama egyáltalán nem volt könnyűnek mondható. Az első rajt után Max Verstappen pillanatok alatt megelőzte őt, és a pozícióját csak a piros zászlós megszakítás miatt kaphatta vissza. A második rajtja jobban sikerült, de a tempója összességében gyengébb volt Verstappenénél és a sérült első szárnnyal versenyző Charles Leclerc-énél is.

A szerencse akkor pártolt mellé, amikor az utolsó 15 körben, a biztonsági autós megszakításkor ő friss lágy szettet kapott a Ferraritól, míg a vezető Leclerc-t kint hagyták használt keményeken. Ez sorsdöntőnek bizonyult, hiszen Sainz ezt kihasználva volt képes megelőzni a csapattársát, és megnyerni a Brit Nagydíjat.

Nem volt könnyű, kicsit küszködtem az egyensúllyal. Különösen az első etap volt nehéz a közepes abroncsokon. Max [Verstappen] arra kényszerített minket, hogy keményen nyomjuk. Ennek ellenére hittem a győzelemben, és a biztonsági autó megadta a lehetőséget. Végül megcsináltuk” – tette hozzá a mosolygós Sainz.

A spanyol számára külön emlékezetes esz ez a győzelem Silverstone-ban, hiszen 2010-ben a Formula BMW sorozatában itt szerezte élete első formulaautós pole-pozícióját és győzelmét is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!