Friss hírek

Sainz: Sokat tanultam Leclerc-től

Carlos Sainz, a Ferrari F1-es versenyzője az Emilia-Romagna Nagydíj előtt elárulta, összességében elégedett volt a bahreini szezonnyitón nyújtott teljesítményével, de tudja, hogyan lesz képes a további fejlődésre.

Sainz úgy érzi, sokat tanult a Bahreini Nagydíjon csapattársától, Charles Leclerc-ről, miután a mérnökökkel együtt kielemezte az ő, valamint a saját eredményeit, vezetési stílusát is.

„Minden hétvégén sokat tanulunk, sok elemzést végzünk a mérnökökkel, és megpróbáljuk megérteni a versenyzői stílusból adódó különbségeket, illetve azt, hogy hogyan használjuk a kormányon a gombokat, hogy az autót minden kanyarban magunkhoz igazítsuk” – mondta Sainz. 

„Természetesen sokat tanultam Charles-tól és megfigyeltem, hogy hogy tudja teljesíteni ezeket a gyors időmérős köröket.” 

A spanyol pilóta hozzátette, a kvalifikáción mutatott részeredményeivel elégedett volt, ám természetesen tovább szeretne javulni: de tudja, hogy még néhányszor hibázni fog. 

„De el kell mondanom, hogy igazán meglepődtem és elégedett voltam azzal, hogy mennyire gyors voltam a Q1-ben és a Q2-ben. És tudom, hogy a Q3-ban is benne volt egy jó kör, de nem sikerült jól összehoznom. Hibáztam néhányszor.”

„Még sokat kell tanulnom, de még sok verseny és időmérő áll előttünk – még sok hiba is, amit elkövethetek majd, és amiből tanulni tudok” – mondta. 

Sainz elmondta, természetesen nagyon várja, hogy a Ferrari hazájában, Olaszországban először vezesse az SF21-es versenygépet. 

„Az első verseny Ferrari-pilótaként Olaszországban mindig különleges és érzelmes” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!