Friss hírek

Sainz: Sokkal nagyobb baj is történhetett volna

Lando Norris, McLaren MCL35, leads Carlos Sainz, McLaren MCL35, in the pit lane
Carlos Sainz, a McLaren versenyzője szerint még biztosan beszélniük kell az F1-es Toszkán Nagydíjon történt óriási balesetről: a spanyol szerint sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

Az első biztonsági autós periódust követően Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi és Carlos Sainz volt érintett abban a balesetben, ami az újraindításkor történt. 

A baleset kiváltó oka az volt, hogy a középmezőnyben azt hitték, már az élmezőny is „tempót megy”, azonban Valtteri Bottas az élen még nem kezdte meg a gyorsítást – így hirtelen kellett fékeznie néhány versenyzőnek, ami miatt Giovinazzi, Magnussen, Latifi és Sainz összeütköztek

Szerencsére minden versenyző sérülés nélkül megúszta, és Sainz elmondta, ő is jól van, azonban könnyen lehetett volna komolyabb következménye az incidensnek. 

„Nagyon ijesztő volt” – mondta Sainz. „290-300 km/h-val mentünk ott azon a ponton, mert előttem mindenki azt gondolta, hogy versenyzünk.”

„Aztán hirtelen úgy tűnt, hogy nem versenyzünk, és mindenki fékezni kezdett. Mire megláttam, már túl késő volt, és nagy baleset lett belőle. A legfőbb dolog, hogy mindannyian jól vagyunk.

„Hasonló volt, mint tavaly Brazíliában. Úgy éreztem, hogy a mezőny hátsó felében, ahol én voltam, mindenki előttem azt gondolta, hogy már megy a verseny, mindannyian nyomtuk, amíg valaki észre nem vette, hogy még nincs verseny.”

Ezt meg kell majd vizsgálnunk, mert a tempó, amivel a célegyenesben megyünk, nagyon nagy. Sokkal rosszabb is lehetett volna, ha valakit oldalról találok el az egyenesben.”

Ebből tanulnunk kell, mert határozottan nem jó érzés 280 km/h-s tempónál hirtelen három álló autót találni a célegyenesben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!