Sainz számára biztató a Ferrari formajavulása - F1VILÁG.HU

Sainz számára biztató a Ferrari formajavulása

HIRDETÉS
Igazán biztatónak tartja a Ferrari elmúlt időszakban mutatott javuló teljesítményét az olasz istállóhoz jövőre csatlakozó Carlos Sainz.
Carlos Sainz, McLaren

A spanyol pilóta most még a McLarent próbálja meg hozzásegíteni ahhoz, hogy a wokingi gárda megszerezze a 3. helyet a konstruktőri bajnokságban, jövőre azonban már Charles Leclerc csapattársa lesz a Ferrarinál.

Sainz a Ferrari idei teljesítményét látva nem lehetett túl boldog, az elmúlt időszakban azonban a Scuderia teljesítménye valamelyest feljavult, a legutóbbi, törökországi versenyen pedig egy 3. és egy 4. helyet szállított a csapat.

„Jól alakult az elmúlt pár hónapjuk. Szerintem megmutatták, hogy némileg megtalálták a problémát, ami gondot okozott nekik az év elején. Ők voltak azok, akik a legkevésbé örültek a problémáknak, és a nehéz szezon során szépen fordítottak” – mondta Sainz Bahreinben.

„Számomra pedig biztató ezt látni, és alig várom már, hogy kiderítsem, hogy min és miért változtattak. De még van néhány versenyem a McLarennél, és bőven van még tennivaló itt is.”

A 2021-es szezon előtt a csapatok mindössze 3 napot tesztelhetnek majd, Sainz pedig azt mondja, nyitott lenne arra, hogy a Ferrari egy korábbi autójával körözzön néhányszor.

„Csak akkor leszek a Ferrari versenyzője, ha már távoztam a McLarentől. Sokat agyalunk majd azért, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzem majd meg a tesztre, illetve az első versenyre.”

„Nyilván a régi autóval való tesztelés is opció lehet, de én még elkötelezett vagyok a McLaren mellett, és nem akarom elvonni a figyelmemet azzal, hogy mi lesz januárban, februárban, vagy márciusban.”

„Azt persze már most elárulhatom, hogy másfél nap az autóban az ilyen komplex Forma-1-es versenygépek esetében nem elég a felkészülésre. Ennyi idő alatt nem lehet megismerni az autó trükkjeit, a kormányt, még ha sokat is dolgozunk a szimulátorban. Másfél nap nagyon-nagyon kevés, és vélhetően nem elég ahhoz, hogy megismerjük a személyzetet, a csapattársakat. De ez van, alkalmazkodnunk kell, és meg fogjuk találni a módját annak, hogy a lehető legjobban felkészüljünk ebben a kevés időben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!