Sainz szerint a jövő év első felét kell meghúzni

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz attól tart, jövőre hátrányba kerül majd csapata amiatt, hogy a Ferrari idei motorját használják a bajnokság során.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz attól tart, jövőre hátrányba kerül majd csapata amiatt, hogy a Ferrari idei motorját használják a bajnokság során.

A faenzai kiscsapat megállapodott a Ferrarival, ám a 2016-os idényben nem kapja meg az olasz vállalat új fejlesztési erőforrását, hanem az idei specifikációt kell autóiba építenie.

Sainz azt mondja, a legtöbbet kell kihozniuk az év első feléből, hiszen míg az ő motorjuk feltehetően nem fejlődik majd a szezon során, a riválisok folyamatosan erősödnek ezen a téren.

„Ez a legfőbb dolog, feltehetően az év első fele lesz a legfontosabb számunkra, a legtöbbet kell kihoznunk abból, amink lesz” – mondta a spanyol ifjonc a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Az idény második fele jóval nehezebb lesz, ez nyilvánvaló. Főleg, ha megnézzük az idei évet, amikor is nagyon sok évközi fejlesztés zajlott. A Renault-nál nekünk egész évben ugyanakkora volt a motorerőnk. A Toro Rosso a szezon elején oda tudta tenni magát, de aztán apránként csúsztunk vissza. Szóval nagyon fontos lesz, hogy a szezon első felében maximalizáljuk a dolgokat jövőre.”

A Toro Rosso jövőre is a Carlos Sainz – Max Verstappen párossal folytatja, a spanyol versenyző azonban elárulta, a Red Bull bizonytalan helyzete miatt kicsit ő is aggódott a jövője miatt.

„Mindig nagyon bíztam a csapatban, hittem, hogy a dolgok hamar megoldódnak – bár végül mégsem olyan hamar, de épp időben” – mondta Sainz.

„Viszont megkönnyebbültem, hogy végre stabil platformunk van a jövő évre. Azt gondolom, előrelépünk majd. Az, hogy egy teljesen olasz csapatunk lesz, szintén segíthet. Szerintem remek lesz a kapcsolat – amennyire én tudom, annak idején is nagyon élvezték a közös munkát a Ferrarival. Szóval minden nagyon pozitív a jövőre nézve.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!