Friss hírek

Sainz szerint a monacói szereplés lökést adott a Ferrarinak, de nem számít hasonló eredményre Bakuban

Lendületet adott a Ferrari Forma-1-es csapatának a monacói szereplés – ezt monda az istálló spanyol pilótája, Carlos Sainz, aki ezzel együtt nem számít arra, hogy a hétvégi Azeri Nagydíjon meg tudják ismételni a remek teljesítményt.

Sainz első ferraris dobogóját szerezte a monte-carlói versenyen, ahol Max Verstappen mögött, a második helyen ért célba.

A Ferrari versenyzője az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban elárulta, Monacóban még nem tudott örülni a dobogós eredménynek, hiszen csalódott volt amiatt, hogy az időmérőn csak a negyedik pozíciót szerezte meg, és végül nem volt esélye a győzelemre.

Sainz ezzel együtt azt mondja, a jó szereplés nagy lökést adott a Ferrarinak.

„Jó volt. Látni mindenki arcán, mindenki hangulatán, hogy remek lökést adott. Nemcsak a dobogó volt biztató, hanem alapvetően a sebesség is” – mondta a spanyol versenyző.

„A monacói egy nagy leszorítóerejű pálya, fontos a jó mechanikus tapadás, és jó egyensúlyra is szükség van. És látni, hogy a legjobbak között voltunk, ha nem mi voltunk a legjobbak, határozottan biztató, és ez érezhető a csapaton belüli légkörön is.”

„Kezdetben, különösen vasárnap, nem éreztem annyira a dolgot. Nem sikerült annyira kiélvezni, mint talán kellett volna. Még mindig nagyon dühös voltam a szombat miatt, és bántam, hogy nem tudtam legalább az első sorba kerülni az időmérőn a körülmények miatt.”

„Szóval vasárnap azt éreztem, hogy a második hely nem elég jó ahhoz a tempóhoz képest, amivel rendelkeztünk azon a hétvégén. De egy kicsit azért megkönnyebbültem, hogy legalább a dobogó összejött, és másodikként értem célba, így jó eredményt szállíthattam a csapatnak. És aztán ahogy múltak a napok, úgy kezdtem egyre inkább reflektálni a történtekre, és kezdtem büszkébb és elégedettebb lenni a hétvégével kapcsolatban.”

Hiába a monacói remeklés, Sainz azt mondja, nem számíthatnak arra, hogy újra a Red Bull és a Mercedes szintjén lesznek. A spanyol persze reméli, értékes pontokkal gazdagodhatnak Bakuban.

„Ez is egy utcai pálya, de teljesen más karakterisztikájú. A bakui nagyon trükkös pálya. Itt vannak a hosszú egyenesek, azt hiszem, 2 km-t teljesítünk padlógázzal. Tudjuk, hogy a végsebesség és a kigyorsítás még a gyengeségünk, szóval tudjuk, hogy emiatt eleve hátrányból indulunk hétvégén.”

„Ugyanakkor viszont, ha sikerül jól működtetnünk az autót a lassú kanyarokban, ahogy tettünk azt Monacóban, akkor meglehetősen versenyképesek lehetünk – persze közel sem annyira, mint Monacóban, hiszen a monacói szerintem egyszeri alkalom volt. De megpróbálhatunk szerezni néhány pontot ezen a hétvégén, és igyekszünk fejlődni csapatként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!