Sainz szerint az ellenfelei lobbiztak a rajtbüntetése mellett - F1VILÁG.HU

Sainz szerint az ellenfelei lobbiztak a rajtbüntetése mellett

A Las Vegas-i Nagydíjon hátrasorolással sújtott Carlos Sainz szerint egyes csapatok nyomás alá helyezték a felügyelőket azért, hogy a Ferrari pilóta rajtbüntetést kapjon.

A Ferrari csapata a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki napján egyes motorkomponensek kicserélésével átlépte a szabályok által megszabott limitet, ezzel Carlos Sainz automatikusan tízhelyes rajtbüntetést kapott a futamra. Az elemcserékhez az vezetett, hogy Sainz az első szabadedzésen nagy sebességgel eltalált egy meglazult csatornafedelet. Mivel a balesetet egy vis maior helyzet okozta, a Ferrari fellebbezett a büntetés ellen, ám a felügyelők ezt elutasították. Sainz szerint egyes csapatok is tehetnek róla, hogy a versenyfelügyelőknek nem lágyult meg a szívük a helyzet kapcsán.

„Nyilvánvaló biztonsági probléma merült fel a pályán, ami tönkretette az autómat. A szerelőimnek öt órájukba telt teljesen újjáépíteni. Ennek tetejében ráadásul egy tízhelyes hátrasorolást kaptam valamiért, amiről nem is tehetek. Egyszerűen csalódott vagyok, de meglepett nem, ugyanis az idei év során többször tapasztaltuk, hogy van még hová fejlődnie a sportnak” – fogalmazott az időmérő edzésen második helyet elérő pilóta.

„Az meglep, hogy az irányító testületnek ilyen helyzetben nincs lehetősége felülírni a szabályokat egy olyan helyzetben, amely során semmi sem múlt a csapaton vagy a pilótán. Ebben a helyzetben többet várnék tőlük. Aztán ott vannak a rivális csapatok, amelyek a büntetésem mellett lobbiztak. Persze értem én a sport működését. Túlságosan sok pénzről van szó a csapatok számára ahhoz, hogy ezt hagyják megtörténni. Őszintén szólva nagyon csalódott és zaklatott vagyok emiatt. Többet vártam volna a Forma-1-től.”

Carlos Sainz rajtpozícióját Max Verstappen örökli meg a versenyre, aki ennek ellenére hangot emelt Sainz büntetése ellen.

„Változtatni kell ezeken a szabályokon, mert már az óriási kár, hogy egy ilyen baleset során annyi alkatrész megsérült. Emellett szerintem nem lenne szabad hagyni, hogy a csapatoknak ebbe beleszólása legyen. Szerintem túl szigorúak voltak Carlosszal, de ez egy ilyen politikai légkör. Minden csapat magára gondol” – fogalmazott a háromszoros világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!