Sainz szerint egyre javul a Ferrari formája - F1VILÁG.HU

Sainz szerint egyre javul a Ferrari formája

HIRDETÉS
Dupla dobogós helyezést ért el a Ferrari a Monacói Nagydíjon, ami a harmadik helyen leintett Carlos Sainz szerint annak a jele, hogy az istálló teljesítményre egyre javul.
55 SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Grand Prix de Monaco 2024, 8th round of the 2024 Formula One World Championship from May 23 to 26, 2024 on the Circuit de Monaco, in Monaco - Photo Antonin Vincent / DPPI

A Forma-1-es mezőny messze legboldogabb csapatává lépett elő a Ferrari a Monacói Nagydíj vasárnapján, miután 2017 után először nyertek futamot a hercegségben azzal a Charles Leclerc-rel, aki hazai pályán aratott győzelmet. Az eredményt tovább szépítette Carlos Sainz harmadik helyezése, ami rögtön az első körben veszélybe került: a rajtot követően Sainz bal első kereke hozzáért Oscar Piastri autójához, és azonnal guminyomást veszített. Sainz a sor végére esett vissza, de óriási szerencséjére piros zászlóval szakították meg a versenyt, így a második rajtra a spanyol visszavehette a harmadik helyezését.

„Szoros volt” – idézte fel az első percekben történteket. „Az első körben nagyon rossz érzéseim voltak, amik rövidesen nagyon jó érzésekbe csaptak át, miután visszakaptam a harmadik helyem. Ahogy arra számítottunk, a versenytempónk jó volt, egyszerűen csak Monaco utcáin lehetetlen előzni. Amiatt hihetetlenül örülök, hogy Charles megnyerte a hazai versenyét. Egész hétvégén nagyszerűen vezetett, én pedig most osztozhatok vele a dobogón. Ez az egész csapat számára nagyszerű érzés, szerintem mindannyian megérdemlik. Úgy tűnik, hétvégéről hétvégére egyre erősebbek vagyunk.”

Sainz számára egy komoly stratégiai verseny is zajlott Monacóban, az őt üldöző Lando Norris mögött ugyanis olyan nagy üres tér kezdett kialakulni, hogy a Ferrari attól tartott, az ellenfelük pozícióvesztés nélkül kereket tud majd cserélni. Ez a verseny záró szakaszában veszélybe sodorhatta volna Sainz dobogós helyezését. Erre reagálva Sainz rendkívül lassú köröket autózott, de a leintés előtti körökben ismét rákapcsolt, és megpróbálta hibára kényszeríteni az előtte autózó Oscar Piastrit.

„Onnantól a gyors körökre koncentráltam, hogy megbizonyosodtam róla, Lando mögöttem nem tud ingyen kerékcserével hátulról megtámadni. 1:14-es köröket autóztam, ami akkor annyira gyors volt, hogy éreztem, nyomást helyezhetek Oscarra.  Tudtam, hogy megelőzni lehetetlen lenne. Néhányszor meg is csúszott alatta az autó, de az előzéshez ez nem volt elég” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz szerint egyre javul a Ferrari formája
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!