Sainz szerint elfogadhatatlan, ami a vegasi verseny rajtja előtt történt - F1VILÁG.HU

Sainz szerint elfogadhatatlan, ami a vegasi verseny rajtja előtt történt

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíj rajtját követő baleseteket az okozhatta, hogy a versenyzői parádén használt egyik veterán autó olajat engedett a pályára.

Másfél órával a verseny rajtja előtt veterán autóval vitték körbe a vegasi pályán az F1-es mezőny tagjait — mindez bevett szokás a világ számos versenypályáján is, ezúttal azonban komoly problémákat okozott a versenyzői parádé, az Oscar Piastrit szállító autó ugyanis a rajtrács bal oldalán olajat engedett a pályára. Bár a sportbírók mindent megtettek, hogy megtakarítsák az aszfaltot, a versenyzők elmondása szerint rendkívül csúszóssá váltak emiatt a körülmények.

A 12. helyről induló Carlos Sainz egyike volt azon pilótáknak, akik balesetbe keveredtek az 1-es kanyarban: a spanyol Lewis Hamilton autóját torpedózta meg hátulról, a verseny után pedig a szervezőket kritizálta.

„Sok olajat láttam folyni azokból az autókból, amiket a versenyzői parádén használtak, és ez szintén egy olyan dolog, amit az FIA-nak meg kellene vizsgálni” — mondta a Ferrari versenyzője. „Nem fair, hogy minden olaj a belső íven volt.”
„Nem elég, hogy tele van kosszal a pálya, még felküldenek olyan autókat is, melyek folyatják az olajat egy órával a verseny előtt. Ismétlem, ez elfogadhatatlan. Talán ennek voltak köszönhetőek az 1-es kanyarban történt balesetek.”

Egyetértett Sainzcal Pierre Gasly is, aki végül nem tudott pontot szerezni, miután csak a 11. helyen ért célba a versenyen a 4. helyről rajtolva.

„Nem volt kellemes, főleg, ha azt nézzük, hogy idén még nem voltunk ilyen előkelő helyen a rajtrácson” — mondta a francia pilóta. „Már megvitattam a dolgot az FIA-val, és biztos vagyok benne, hogy lesz néhány változtatás, mert nem igazán fair, hogy egyeseknek olajos pályán kell rajtolniuk, míg mások tiszta aszfaltot kapnak. Biztos vagyok benne, hogy orvosolni fogják.”

George Russell, a Mercedes versenyzője hozzátette: „Nem ez az első alkalom, hogy azt látjuk, ezek a veterán autók olajat folyatnak. Sokkoló volt látni, milyen durva volt a helyzet. De remek munkát végeztek azzal, hogy feltakarították a versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!