Sainz szerint erős a Ferrari tempója Amerikában - F1VILÁG.HU

Sainz szerint erős a Ferrari tempója Amerikában

HIRDETÉS
Jó tempóval rukkolt elő a Ferrari Forma-1-es csapata az Amerikai Nagydíj nyitónapján, így a csapat spanyol pilótája, Carlos Sainz magabiztosan várja a folytatást.
Carlos Sainz, Ferrari

Sainz a legjobb időt autózta a nyitóedzésen, a második gyakorlást pedig a 4. pozícióban zárta. A rutinos pilóta elégedett, elmondása szerint a Ferrari F1-75-ös versenyautója rögtön jól teljesített Texasban, ami mindenképpen biztató a folytatásra nézve.

„Határozottan megvolt ma a tempónk!” – mondta az edzésnap végén a spanyol „Nem volt könnyű nap a hepehupás pálya miatt, ez mindig kihívást jelent itt, Austinban, nehéz jó egyensúlyt találni. De még ha nem is volt túl kényelmes az autóban ülni, gyorsak voltunk, és ez az, ami számít. Megvolt a tempónk, szóval nem olyan rossz a helyzet!”

Arra a kérdésre, hogy számít-e valamit, hogy ilyen pozitívan indult a hétvégéje Texasban, Sainz így felelt: „A nyers tempót tekintve igen, az érzéseket illetően viszont nem annyira. Van még némi tennivaló az autóval szombatra, főleg a harmadik edzésen, ahol kipróbálunk majd néhány dolgot, amire nem volt lehetőségünk a második gyakorláson a Pirelli-teszt miatt. Szóval vannak feladatok még szombatra.”

Sainz hozzátette, dolgozniuk kell még az autó beállításain, hogy az jobban megbirkózzon az austini versenypálya kihívásaival.

„Alapvetően egy kicsit kényelmesebben kell, hogy érezzem magam a bukkanókon és a kerékvetőkön, és jobban össze kell raknunk a tempós első szektort. A második és harmadik szektorban viszont versenyképesek voltunk, szóval majd meglátjuk.”

„Másmilyen péntek volt – az első edzésen teljesítettük a programot, a második edzést viszont a Pirelli-teszt diktálta, szóval másfél órán át próbálgattuk a jövő évi gumikat anélkül, hogy változtattunk volna a beállításokon. Ez azt jelenti, hogy a szombati, harmadik szabadedzés még fontosabb lesz az időmérő előtt, mint általában. De meglehetősen versenyképesek voltunk, szóval magabiztosan várjuk a folytatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!