Sainz szerint fel kellene osztani a mezőnyt a monacói időmérőn - F1VILÁG.HU

Sainz szerint fel kellene osztani a mezőnyt a monacói időmérőn

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint csoportokra kellene bontani a Forma-1 mezőnyét a monacói időmérőn, szerinte ugyanis túl nagy káoszt eredményez a nagy forgalom – különösen a Q1-ben.
Carlos Sainz, Ferrari

A spanyol szerint egész egyszerűen túl sok problémát okoz az, hogy a kvalifikáció első szakaszában 20 autó van egyszerre a pályán. Szerinte jó megoldás lenne, ha felosztanák a mezőnyt a kvalifikáción, ahogy teszik azt a Forma-2-ben és a Forma-3-ban is.

A juniorszériákban két csoportra bontják a mezőnyt, és két külön időmérőt tartanak. A pole pozíciót az a pilóta szerzi meg, aki a legjobb köridőt futja, az ő kvalifikációs csoportjában lévő versenyzők kapják a páratlan számú rajtkockákat, míg a másik csoport pilótái a párosakat.

„A Q1 túl sok… Szerintem ezekkel a széles autókkal, és minden mással egyszerűen túl veszélyes” – magyarázta Sainz a szombati F1-es időmérő után. „Meg kellene találnunk a módját annak, hogy felosszuk az időmérőt 10 autónak, szóval minden csapatból egynek. Biztos vagyok abban, hogy ez megoldaná azt a kuszaságot, amit a Q1-ben láttunk.”

Nem mindenki gondolja viszont úgy, hogy változtatni kellene, Lando Norris például az ötlet ellen van, pedig őt az időmérőn épp gyorskörében tartotta fel Charles Leclerc.

„Ha mindenki teszi a dolgát, és elmegy az útból, nincs szükség ilyenekre” – mondta a brit. „De őszintén szólva nem olyan nehéz ez…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!