Sainz szerint idén gyakrabban tudnak majd harcolni a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Sainz szerint idén gyakrabban tudnak majd harcolni a Red Bull-lal

HIRDETÉS
A Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz azt reméli, ha sikerül jó fejlesztésekkel előállniuk a 2024-es Forma-1-es évad során, gyakrabban tudnak majd harcba szállni a Red Bull-lal, mint az elmúlt években.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - MARCH 23: Carlos Sainz, Ferrari SF-24 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Saturday March 23, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Sam Bagnall / LAT Images)

A rutinos versenyző bő egy hete, Ausztráliában magabiztos győzelmet szerzett — igaz, a sima elsőséghez kellett az is, hogy a pole pozícióból rajtoló Max Verstappen fékhiba miatt kiessen. Sainz ugyanakkor magabiztos a folytatást illetően, hiszen az egyértelmű, hogy idén nemcsak az egykörös tempó terén tudnak erősek lenni, hanem versenytempóban is tudnak villantani.

A Ferrari versenyzője ugyanakkor azt mondja, amíg nem kerülnek fel komolyabb fejlesztések az SF-24-es versenyautóra, addig a Red Bull továbbra is előnyben lesz velük szemben.

„A mi autónk remekül működött a melbourne-i hétvégén. De nehéz lesz fenntartani ezt minden pályán, amíg nem hozunk fejlesztéseket annak érdekében, hogy csökkentsük azt a lemaradást, amit Bahreinben és Dzsiddában láttunk” — magyarázta a spanyol versenyző. „De Ausztráliában már az első körtől kezdve úgy éreztük, hogy győztes autónk van.”

„Még ha a Red Bull szintén gyors is volt, és ott volt a pole-ban, az az időmérős pole-idő nem volt elérhetetlen számunkra. Lesznek pályák, ahol erősek leszünk, ahogy azt tavaly is láttuk. És úgy tűnik, idén a versenytempónk is jobb azokon a helyszíneken, melyeken erősebbek vagyunk. Egy jó fejlesztési programmal együtt ez reményeim szerint azt jelenti majd, hogy gyakrabban tudunk harcba szállni a Red Bull-lal.”

A Ferrari várhatóan a májusi Emilia-Romagna Nagydíjon veti majd be első komolyabb fejlesztési csomagját, noha értesüléseink szerint néhány elemet már ezen a hétvégén, Japánban ki tud próbálni az olasz istálló.

Bár azt lehetetlen megmondani, hogy a Ferrari mire lett volna képes Ausztráliában, ha nincsenek gondjai a Red Bullna, Sainz azt mondja, szerinte képes lett volna tartani a lépést Verstappennel, sőt!

„Azt éreztem, hogy tartani tudom vele a lépést a nyitókörben, és megpróbálhatok DRS-t fogni, csak hogy… itt a DRS rendkívül erőteljes. Aztán elveszítette a kontrollt az autója felett a 3-as kanyarban, és ott volt lehetőségem arra, hogy közel kerüljek hozzá, és megpróbálkozzak az előzéssel. És amint mögöttem volt, szerintem elkezdett szenvedni a fékekkel, és ennyi volt számára.”

„Kár ezért, mert szerintem remek csatát vívhattunk volna az első helyére. De persze örülök, hogy meglett a győzelem. Neki már bőven kijutott belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!