Sainz szerint ígéretes a Ferrari tempója Austinban - F1VILÁG.HU

Sainz szerint ígéretes a Ferrari tempója Austinban

HIRDETÉS
Bár a forgalom miatt végül nem tudott jó kört futni a pénteki második edzésen, Carlos Sainz azt mondja, ígéretes a Ferrari tempója Austinban. A spanyol viszont figyelmeztet, a pályahőmérséklet okozhat még gondokat a hétvégén.
CIRCUIT OF THE AMERICAS, UNITED STATES OF AMERICA - OCTOBER 22: Carlos Sainz, Ferrari SF21 during the United States GP   at Circuit of the Americas on Friday October 22, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Sainz a 9. legjobb időt autózta az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén, elmondása szerint pedig nagyon örül annak, hogy visszatértek az Egyesült Államokba.

Kedvét az sem szegte, hogy a texasi versenypálya évről évre egyre hepehupásabb, ami azért megnehezíti a vezetést a versenyzők számára.

„Jó visszatérni Austinba! A pálya kezdettől fogva nagyszerű, mint mindig. Ez egy nagyszerű helyszín, nagyon élvezetes vezetni rajta. Hepehupásabb lett az évek során, de szerintem ettől csak karaktere lett, és új kihívásokat jelent az autók és a versenyzők számára” – mondta a spanyol.

Sainz hozzátette, a második edzésre sikerült gyorsabbak lenniük, habár nem tudott tiszta kört futni. A Ferrari versenyzője ráadásul azt mondja, a gumikopásra is oda kell figyelniük.

„Különféle beállításokat próbáltunk ki pénteken, és javultunk is egy kicsit a második edzésre. Összességében elégedett vagyok a péntekkel, a tempónk ígéretes, ha figyelembe vesszük, hogy a leggyorsabb körömben forgalomba kerültem a harmadik szektorban, emiatt pedig nem sikerült jó kört futni.”

„A pályahőmérséklet nagyon magas volt, és ez nyilván hatással volt a hosszú etapokra, a degradáció pedig gyorsan jelentkezett a lágy gumik esetében. Ez megnehezítheti a dolgokat vasárnap, szóval rajta tartjuk a szemünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!