Sainz szerint jó úton jár a Ferrari, csak időt kell neki adni - F1VILÁG.HU

Sainz szerint jó úton jár a Ferrari, csak időt kell neki adni

HIRDETÉS
A Mattia Binotto lemondása körüli pletykákra reagálva a Ferrari spanyol pilótája úgy fogalmazott: Róma sem egy nap alatt épült, így a sikerhez a csapatnak is időre van szüksége.
4 - GP BRASILE F1/2022 - DOMENICA 13/11/2022 Carlos Sainz

A 2022-es Forma-1-es szezon végeztével forró beszédtémává vált a Ferrari csapatfőnökének helyzete, ugyanis az olasz sajtó azt rebesgeti, hogy a csapat idei „sikertelensége” miatt Mattia Binotto menesztése biztosnak vehető. Erre a szóbeszédre reagálva a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz elmondta: szerinte jó úton jár a csapat, hiszen a 2020-ban elért hatodik helyezésük után 2021-ben a harmadik, idén pedig a második helyen zárták a konstruktőri világbajnokságot

„Abba nem fogok belemenni, hogy én mit szeretnék, vagy nem szeretnék. Azt viszont tudom, hogy Róma nem egy nap alatt épült fel, és figyelembe kell venni, honnan indultunk. Az utóbbi két év során látott fejlődésünk óriási, és a csapat jól dolgozik együtt. Zárt ajtók mögött nagyon kritikusak vagyunk magunkkal szemben, a nyilvánosság előtt azonban a csapat minden tagját megvédjük.”

„Szerintem ezzel jó munkát végzünk, de az is igaz, hogy idén jó néhány hibát vétettünk. Ebben javulni akarunk, de ahogy mondtam, ez nem jön egyik évről a másikra. Szerintem az év második felében mindent egy kicsit jobban csináltunk, egyszerűen csak nem fejlődtünk elég gyorsan.”

A 2023-as szezont tekintve Sainz szerint egyértelmű, a Ferrarinak mely területeken kell javulnia.

„Nagyon egyszerű. Szerintem a versenyek végrehajtásában kell fejlődnünk, ami az én esetemben például a rajtokat jelenti. Idén volt egy, az autóból eredő probléma, ami miatt nem tudtunk jól rajtolni. Abu Dhabiban egész hétvégén gond volt a kuplungommal, ami miatt öt-hat másodpercet buktam versenytávon, és veszítettem egy pozíciót Lewisszal [Hamilton] szemben. A másik terület nyilván a stratégia, amelyen most is dolgozunk. Aztán ott vannak a fejlesztések is. Ha le akarjuk győzni a Mercedest és a Red Bullt, akkor többet kell fejlesztenünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!