Sainz szerint jók a Toro Rosso jövő évi kilátásai - F1VILÁG.HU

Sainz szerint jók a Toro Rosso jövő évi kilátásai

HIRDETÉS

A Toro Rosso istálló újonc versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, csapata és saját jövője szépen lassan biztosított lesz a Forma-1-ben.


A Toro Rosso istálló újonc versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, csapata és saját jövője szépen lassan biztosított lesz a Forma-1-ben.

Miután a Red Bull mindkét csapata szakít motorpartnerével, a Renault-val a szezon végén, az energiaital-gyártó jövőbeli F1-es szereplése nagy veszélybe került.

Noha a Red Bull Racing sem a Mercedesszel, sem a Ferrarival nem tudott megállapodni, a hírek szerint a Toro Rosso csapata 2016-ban utóbbi gyártó erőforrásait használhatja a Forma-1-ben.

Amikor Carlos Sainzot a csapat jövőjéről kérdezték, az ifjú spanyol így válaszolt: „Egyre jobbnak tűnik a helyzet, lassan a helyükre kerülnek a dolgok, főleg a Toro Rosso számára.”

„Pozitívan látom a dolgokat, úgy tűnik a helyzet javul. Nagyon remélem, hogy hamarosan megállapodnak, és elkezdhetjük felkészíteni az autót a következő évre.”

„Ha a jövő évi autó csak evolúciója lesz is az ideinek, de erősebb lesz a motorunk, akkor szerintem nagyon erősek lehetünk, jó csomagunk lehet.”

„Én egy pozitív srác vagyok – szeretném azt gondolni, hogy versenyképes csomagunk lesz jövőre, és előrébb leszünk a versenyeken.”

„Ha megoldjuk a problémákat, és sikerül sokat tanulnom az idei évből, akkor jó évünk lehet 2016-ban.”

Úgy tudni, jövőre a Toro Rosso is csak a Ferrari 2015-ös motorját kapná meg. Bár az olasz kiscsapat ebbe belemenne, a Red Bull részéről nemrég úgy fogalmaztak, ha a korábban négy világbajnoki címet begyűjtő csapat nem maradhat az F1-ben, kistestvérét, a Toro Rossót is kivonják a száguldó cirkuszból.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!