Sainz szerint meg kell vizsgálniuk, miért kaptak ki Hamiltontól - F1VILÁG.HU

Sainz szerint meg kell vizsgálniuk, miért kaptak ki Hamiltontól

A 6. helyen ért célba a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon Carlos Sainz, és bár egy kicsit frusztrált amiatt, hogy pozíciót veszített Lewis Hamiltonnal szemben a futamon, a spanyol úgy érzi, elégedettek lehetnek teljesítményükkel.

Az már a szombati időmérőn látszott, a Ferrarinak ezúttal nemcsak a Red Bull, de a McLaren legyőzése is nagy falat lehet, Sainzéknak pedig nem is volt esélyük arra, hogy a dobogóért csatázzanak a szuzukai versenyen.

A kétszeres futamgyőztes viszont eséllyel pályázott az 5. helyre, a 38. körben megejtett második kerékcseréje után viszont pozíciót veszítettek Lewis Hamiltonnal szemben. Bár a hajrában a friss gumikkal le tudta gyűrni a másik Mercedesszel versenyző George Russellt, a hétszeres világbajnok végül előtte végzett.

„Azt gondolom, nagyon jó versenyünk volt ma, remek tempóval rendelkeztünk. Kár azért a második kerékcseréért, mert elveszítettük a pozíciót Lewisszal szemben. Meg kell vizsgálnunk a dolgot, mert 4 másodperccel voltam előtte, aztán 8 másodperccel járt előttem a második kiállás után” – mondta a spanyol. „Szóval nemigen tudtam visszazárkózni.”

„Viszont kényelmesen éreztem magam az autóban az egész verseny alatt, nagyon gyors voltam, és a rajtom is jól sikerült, szóval alapvetően elégedett vagyok.”

Sainz azt mondja, annak különösen örül, hogy a szombati küszködés után ma jó formában tudott teljesíteni.

„A nehéz időmérő után sikerült jó ritmust elkapni a mai versenyen, jó volt a versenytempó is, miközben végig menedzselni kellett a gumikat. Szóval jó, hogy a nehéz időmérő után ismét rátaláltam önmagamra. Jó versenyeink voltak mostanában, most ideje egy kicsit feltöltődni, és visszaülni az autóba Katarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!