Sainz szerint nagyon szoros időmérő várható ma Silverstone-ban

Igazán szoros küzdelemre számít a Brit Nagydíjon időmérőjén a pénteki edzésnapon a legjobb idővel záró Carlos Sainz. A spanyol szerint a Red Bull mellett a Mercedes is ott lehet az élmezőnyben.

A silverstone-i nyitónapon Sainz magabiztos teljesítménnyel kezdett, hiszen a száraz pályán megtartott második gyakorláson a legjobb idővel zárt, elmondása szerint pedig a jó forma nem is okozott meglepetést neki.

„Szerintem arra számítunk, hogy idén minden pályán versenyképesek leszünk, hiszen az autó kétségkívül nagyon versenyképes, akárcsak a Red Bull, illetve a Mercedes is, ha nincs annyi bukkanó, és egy kicsit nagyobb a tempó. Szóval igen, szerintem jól tudtuk a hétvégét megelőzően, hogy újabb szoros csata várható” – fogalmazott Sainz.

Hirdetés
 

A spanyol nem látja okát annak, a pénteki teljesítményt miért ne tudnák átmenteni szombatra.

„Érdekes lesz. Pénteken a lágy gumik kétségkívül nagyon versenyképes volt, szóval nem látom okát annak, szombaton miért ne végezhetnénk jó munkát.”

„A második szabadedzés kihívást jelentett. A szél megnehezítette, hogy jó egyensúlyt találjunk a tempós részeken, és hogy megfelelő kompromisszumot kössünk a gumik szempontjából a lassú kanyarokban. Összességében gyorsak voltunk, de úgy tűnik, még van lehetőség a fejlődésre.”

A meteorológiai előrejelzések szerint ma az eső is beleszólhat az F1-es küzdelmekbe, ez pedig Sainz szerint is érdekes adalék lehet az időmérőn.

„Az időmérő az időjárás miatt is érdekes lehet, szóval az esőben megtett néhány kör is hasznos lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!