Sainz szerint sokkal jobb lehet a Ferrari 2021-es szezonja - F1VILÁG.HU

Sainz szerint sokkal jobb lehet a Ferrari 2021-es szezonja

HIRDETÉS
A 2021-ben már a Ferrarinál versenyző Carlos Sainz abban bízik, a következő idény sokkal jobban alakulhat az olasz istálló számára, ha megtalálja a mostani problémák fő forrásait.
GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  DOMENICA 13/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari pitstop

A maranellóiak kiábrándító idényt teljesítenek a Forma-1-ben, és mivel a költségcsökkentés miatt jobbára ugyanezeket az autókat használják majd a csapatok 2021-ben is, nehéz lesz javulást elérni.

A jövőre Sebastian Vettelt váltó Carlos Sainz szerint éppen ezért türelmesnek kell lennie, a spanyol mégis bízik abban, hogy javul a helyzet.

„Szerintem várnunk kell” – mondta Sainz az El Mundo Deportivo című lapnak nyilatkozva.

„Az F1 változhat jövőre néhány szabály miatt, amikkel le akarják lassítani az autókat, és el akarnak venni bizonyos mértékű leszorítóerőt.”

„És ez egy nagyon fiatal projekt, Mattia is elmondta már tavaly. Most pedig várnunk kell, hogy lássuk, javulnak-e a dolgok egy kicsit. Biztosan fejlődni fognak.”

„Nehéz kihívás, de egy olyan, amit én is csinálni akarok! Oda akarok menni a Ferrarihoz, és meg akarok tenni mindent, hogy javítsunk az autón, hogy megmutassam az irányt, ami szerintem helyes, és jól felkészüljünk a 2022-es szabályváltozásokra, ami számomra kulcsfontosságú lesz a következő évekre vonatkozóan.”

„De megváltoztatni egy autót, hogy hirtelen versenyeket nyerjen, nehéz lesz.”

Sainz mégis azt gondolja, ha sikerül megfelelően azonosítani az idei problémákat, jobb idénye lehet a Ferrarinak, mint idén.

„A jövő év szerintem nehéz lesz, ha viszont a Ferrari megtalálja a problémák kulcsát, és a megfelelő területeken használja fel a zsetonjait, hirtelen sokkal jobb lehet az az idény, mint a mostani.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!