Sainz több mint 100 kört tett meg első ferraris tesztnapján

Több mint 100 kört tett meg első ferraris tesztnapján az olasz istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol versenyző a csapat 2018-as, SF71H kódjelű versenyautójával debütált a patinás olasz istálló színeiben. Sainz a Ferrari házi tesztpályáján, Fioranóban dolgozhatott, és végre megkezdhette a közös munkát a csapat szerelőivel és mérnökeivel, akikkel az elmúlt hetekben persze már számos értekezleten részt vehetett. Sainz több mint 100 kört tett meg a nap során.

„Ezt a napot soha nem fogom elfelejteni” – mondta lelkesen Sainz, aki a McLarentől érkezett a Scuderiához. „Hajnalban csörgött a vekker, mivel volt pár korai értekezletünk a pályára gurulás előtt. Az egyik legkülönlegesebb pillanat pedig az volt, amikor megérkeztem a pályára, és láttam az 55-ös rajtszámot a Ferrarin. Alig vártam, hogy beugorjak, az első installációs kör pedig nagyon izgalmas volt.”

Hirdetés
 

„Aztán elkezdtünk dolgozni, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a tesztnap alakult. Kiterjedt programot tudtunk végezni, és meg tudtam ismerkedni mindennel: a mérnökökkel, a szerelőkkel, a kormánnyal, a procedúrákkal – amik nyilván egy kicsit mások, mint abban az autóban, amivel tavaly versenyeztem.”

„Az is remek volt, hogy édesapám is ott lehetett ebben a fontos pillanatban. Szeretnék köszönetet mondani Mattiának [Binotto], Laurent-nak [Mekies] és mindenkinek a Ferrarinál a kedves fogadtatásért, és ezért a rendkívül pozitív tesztnapért. Nagyon boldog vagyok, nem is kívánhatnék jobb kezdést!”

Fotók Sainz tesztnapjáról:

Videó Sainz tesztnapjáról:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!