Sainz több mint egy versenytávnyit tesztelt Fioranóban - F1VILÁG.HU

Sainz több mint egy versenytávnyit tesztelt Fioranóban

HIRDETÉS
119 körrel nyitotta meg az évet Fioranóban a Ferrari Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol pilóta a csapat 2021-es autójával körözhetett az istálló házi tesztpályáján.
Carlos Sainz, Ferrari, Fiorano

A Ferrari már kedden pályára gurult, akkor az istálló tartalékosának, Robert Shwartzmannak adott lehetőséget – természetesen a 2021-es, SF21-es kódjelű modellel, hiszen a szabályok szerint legfeljebb erre volt lehetősége a csapatnak.

Az olasz gárda célja nem titkoltan az, hogy versenyzői formába lendüljenek, mire elkezdődik a február végi, háromnapos gyakorlás Bahreiben, így szerdán Carlos Sainz pattanhatott a volán mögé. A spanyol délelőtt 26 kört tett meg, a körülmények ugyanis messze nem voltak ideálisak, hiszen hűvös volt az idő, az aszfalt pedig nedves.

Délutánra aztán javultak a feltételek, a pálya pedig elkezdett felszáradni – egészen addig, míg újra rá nem kezdett az eső. Sainz a slick gumikkal végül 93 körig jutott délután, összességében pedig 354 km-rel zárta a napot. A rutinos pilóta munkáját a garázsból a Ferrari versenyzői akadémiájának ifjoncai, Maya Weug és Arthur Leclerc figyelhették. A Ferrari csütörtökön sem tétlenkedik: ezúttal Charles Leclerc lesz majd szolgálatban, ő körözhet Fioranóban az SF21-essel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!