Sainz: Tovább kell próbálkoznunk, mert nem értjük, miért van ez - F1VILÁG.HU

Sainz: Tovább kell próbálkoznunk, mert nem értjük, miért van ez

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz a vasárnapi Miami Nagydíj első szakasza után abban bízott, esélye lesz arra, hogy a dobogó legalsó fokáért csatázzon honfitársa, Fernando Alonso ellen, a spanyol pilótának azonban végül be kellett érnie az 5. hellyel.

Sainz a 3. pozícióból vágott neki a miami versenynek, a futam első szakaszában pedig ígéretes tempót mutatott, és nagy csatát vívott honfitársával, Alonsóval. A Ferrari végül megpróbálkozott egy elévágással, a stratégia azonban visszafelé sült el, a kemény keverékű gumikat ugyanis Sainz túlterhelte az első körökbe – és végül nem tudta tartani a lépést az Aston Martinnal, sőt, még George Russell is elé került, és csak az 5. helyen ért célba.

Sainz ráadásul időbüntetést is kapott a versenyen, mert átlépte a megengedett sebességhatárt a bokszban. A verseny után elárulta, rengeteg problémájuk volt.

 

„Nagyon nehéz a helyzetünk jelenleg” – mondta a spanyol versenyző. „Rendkívül biztató és izgalmas volt az első etapom, hajtottam Fernandót, és azt gondoltam, harcolni tudunk vele, és a Mercedesek előtt tudunk maradni a versenyen. Megpróbálkoztunk az elévágással, és meg kellett nyomnom az első pár kört a kerékcsere után, ezzel pedig kinyírtam a gumikat, onnantól kezdve pedig nagyon hosszú volt a verseny végéig.”

„Küszködünk a következetlenséggel, a széllel, az autó kiszámíthatatlanságával, a gumik túlmelegedésével. Ez pedig azt jelenti, hogy nincs meg a rugalmasságunk ahhoz, hogy játszunk a stratégiával a többiek ellen. Azt gondolom, megfizettük az árát annak, hogy 5 körrel korábban álltunk ki azért, hogy Fernando elé vágjunk.”

Sainzot megkérdezték a futam után arról, milyen változtatásokra lenne szükség ahhoz, hogy újra a győzelmekért harcolhassanak.

„Próbálkoznunk kell dolgokkal. Minden hétvégén próbálkozunk, változtatgatunk az autón a hétvégék során. Ki kell derítenünk, miért harcolunk szombatonként a pole-ért, és miért vagyunk aztán 1 másodperccel lemaradva vasárnap. Mélyre kell ásnunk, meg kell értenünk a dolgokat az év további részére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Tovább kell próbálkoznunk, mert nem értjük, miért van ez
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!