Sainz trükközni próbált, hogy valahogy pontot szerezzen, a többiek azonban résen voltak - F1VILÁG.HU

Sainz trükközni próbált, hogy valahogy pontot szerezzen, a többiek azonban résen voltak

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbált pontot menteni a múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíjon Carlos Sainz és a Ferrari Forma-1-es csapata.

A spanyol pilóta a 4. helyen autózott a melbourne-i futamon, a verseny utolsó állórajtját követően azonban az 1-es kanyarban nekiütközött Fernando Alonso Aston Martinjának. Mivel ezzel egyidőben többen is baleseteztek, a versenyirányítás a verseny újbóli leállítása mellett döntött, Sainzot pedig 5 másodperces időbüntetéssel sújtották. A spanyol pilóta a piros zászlós versenymegszakításkor hevesen lobbizott azért a csapatrádión, hogy legalább hallgassák meg őt a versenybírók, mielőtt döntenének, a stewardok azonban ekkor már kiszabták a büntetést a spanyolra.

Mivel a versenyt eztán a biztonsági autó mögött indították újra, mely az utolsó kör végén kiment a pályáról, lényegében biztos volt, hogy Sainz nem fog tudni pontot szerezni Ausztráliában. A spanyolnak viszont volt még egy esélye arra, hogy mentse a menthetőt, ezt pedig igyekezett is megtenni a Ferrarival együtt – a riválisok azonban résen voltak.

 

Sainznak versenymérnöke, Ricardo Adami szólt az újraindításkor, hogy próbáljon meg a szabályok által megengedett 10 autónyi távolságra lemaradni az előtte haladó Alonsótól, majd nyomja padlóig a gázt az utolsó pillanatokban, háta így lehetősége lesz arra, hogy leszakítsa magáról az üldözőket, és a büntetést követően ne kerüljön végül mindenki elé.

Bár Alonsóra közvetlenül nem volt hatással Sainz büntetése, a kétszeres világbajnok képben volt, és figyelmeztette csapatát, hogy Lance Stroll ne maradjon le Sainzról: „Bizonyosodjatok meg arról, hogy Lance elég közel lesz, amikor átszeli a célvonalat” – mondta a spanyol.

Természetesen a Sainz mögött autózók is tisztában voltak az információval mérnökeik által, de az újonc Oscar Piastri Alonsóhoz hasonlóan remekül átlátta a helyzetet.

„Igen, csak legyünk résen, ha 10 autónyira lemarad, mert akkor meg fog próbálkozni azzal, hogy rágyorsít a befutóra” – mondta az ausztrál, miután közölték vele Sainz büntetését.

Sainzot végül a büntetés után a 4. helyről a 12. pozícióba sorolták vissza, így a spanyol nem tudott pontot szerezni, a Ferrari így nullázott a 2023-as szezon harmadik versenyén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz trükközni próbált, hogy valahogy pontot szerezzen, a többiek azonban résen voltak
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!